Skilsmissebarnet siger vov

Kæledyret kan komme i klemme, når ægtefæller slås som hund og kat. Hunde og katte bliver brugt som pressionsmiddel i grimme skilsmisser, fortæller en skilsmisseadvokat.

Skilsmisse kan ende grimt, og nogen gange bliver det til et decideret hundeslagsmål. Det har de flere gange oplevet hos advokatfirmaet Kühnel i Aalborg.

- Jeg har haft sager, hvor skifteretten har måtte afgøre, hvem der skal have hunden. I retten vægter det, hvem der har købt hunden, men det betyder også noget hvem der har den tætteste tilknytning, gået til dyrlæge med den osv. På den måde er det lidt ligesom når man skal afgøre, hvem der skal have forældremyndigheden over et barn, siger advokat og partner Lars Kühnel.

quote - Jeg har haft sager, hvor skifteretten har måtte afgøre, hvem der skal have hunden. 

Advokat og partner Lars Kühnel

Hvert år er der skilsmisser i Nordjylland, hvor parterne må søge assistance hos advokater for at afgøre, hvem der skal have forældreretten over Fido efter skilsmissen. Der er mange følelser i spil i skilsmisse også følelser for kæledyr.

- Vi har også oplevet at kæledyr bliver brugt som pressionsmiddel i skilsmisser. Ofte handler det i virkeligheden om penge, siger Lars Kühnel. 

Rent juridisk betragtes kæledyr i en skilsmisse som løsøre på linje med en bil eller en fladskærm. Det har Østre Landsret slået fast for flere år siden, da en sag om en skilsmissehund endte helt i Landsretten. 

Deleordning
De virkeligt grimme sager, hvor kæledyr kommer i klemme er sjældne. Oftest bliver det aftalt at den ene part får hunden, men af og til bliver ægtefællerne enige om at lave en deleordning for katten eller hunden, og den ordning bliver skrevet ned i bodelingsaftalen.

- Ofte fungerer det på den måde, at hunden følger børnene. Så hvis man har børnene på en 7/7 ordning, så følger hunden med, når børnene skifter, siger Lars Kühnel.

quote - Hunden styrtede hen til den ene med det samme og så var der ikke længere tvivl om hvem der skulle have hunden

Advokat Birte Dyrberg

Hvem løber hunden hen til
Hos advokatfirmaet Dyrberg og Partnere i Hjørring skriver advokaterne også ofte aftaler om kæledyr ind i bodelingsaftalen. Advokat Birte Dyrberg har en gang fået to ægtefæller til at stille sig op i hver sin ende af et lokale med hunden i midten. De skulle så kalde på hunden, og den som hunden løb hen til, skulle have hunden.

- Hunden styrtede hen til den ene med det samme og så var der ikke længere tvivl om hvem der skulle have hunden, siger Birte Dyrberg.

Har du oplevet, at skulle blive enig om hvem der skal have kæledyret ved en skilsmisse? Så vil vi gerne høre fra dig på tip@tv2nord.dk


Seneste nyt

fra Nordjylland