LIGE NU:

Skolerne er super digitale, men lærere og elever snubler i ledningerne

Skolerne er mere digitale end nogensinde, men lærere og elever snubler i forlængerledninger og dårligt internet.

Når skoleeleverne i Region Nordjylland på mandag vender tilbage til skolebænken, vil skoletasken nok nærmere have ipad, bærbar eller iphone med, end penalhus og papirblok. I det moderne danske skolesystem er teknologien rykket ind, og det er nemt og smart. Men alle disse enheder og mobiler skal bruge størm og internet - og det er ikke nemt for skolerne. 

Elever og lærere falder bogstaveligtalt i ledningerne til opladere og forlægnerledninger. Et andet problem er, at de mange trådløseenheder skal bruge trådløst internet - og det har svært ved at følge med. 

Brugen af digitale læremidler i de nordjyske skoler er fordoblet det seneste år, og 97 % af regionens lærere arbejder nu digitalt. Dårligt netværk og manglende it-udstyr skaber dog problemer, fastslår en undersøgelse blandt 1.000 danske lærere.

- Desværre viste undersøgelsen, at hele 25 % af de adspurgte nordjyske lærere oplever det som et stort problem, at der ikke investeres nok i ordentligt netværk og it-udstyr på regionens skoler, og at det hæmmer deres brug af de indkøbte digitale læremidler, siger Nadia Bach Andersen, der for nylig færdiggjorde en kandidatafhandling på CBS om anvendelsen af digitale læremidler i folkeskolen.

- Når netværket på skolen ikke lige fungerer, eller der ikke er computere nok, er lærerne nødt til at ty til bøgerne.