Det forventes at lovforslaget fremsættes i Folketinget på tirsdag, hvorfor det skal gå stærkt, hvis man skal nå at have underskrevet papirerne. Foto: Torben Hedemose

Solceller skyld i rødglødende telefoner

Travlhed hos leverandører af solceller. Efterspørgslen på solceller er nærmest eksploderet siden der blev indgået nyt energiforlig. Forliget betyder, at der er masser af penge at spare.

  Telefonerne på Mads Bildes ellers så fredelige kontor ringer en del mere end de plejer. En normal fredag holder han og kollegerne fri allerede til middag, men i dag arbejdes der på højtryk. Samtidig er antallet af telefonopkald oppe på langt over det dobbelte.

Mere end 25 kunder har allerede ringet for at få fat i solceller, før det er for sent.

- Det er da sjovt, for det kommer vi formentlig ikke til at opleve hver dag, siger Mads Bilde, som er direktør hos SpinnerWind & Solar.

Det nye energiforlig sikrer, at folk, der allerede har et solcelleanlæg - eller i hvert fald bestilt et inden tirsdag - ikke får en ekstraregning. Derfor gælder det lige nu for mange nordjyder om at få en kontrakt i hus hurtigst muligt.

Har man ikke underskrevet en bindende kontrakt før lovforslaget fremsættes i Folketinget, skal man nemlig rette sig efter de nye regler.