Sommersucces i lufthavn: Bedste juli nogensinde

00:40

Foto: Aalborg Lufthavn

1 af 2

Juli måned ligger sig i halen på Aalborg Lufthavns rekord-juni og bliver den bedste nogensinde. Dog går indenrigstrafikken tilbage.

Aalborg Lufthavn kan kigge tilbage på juli måned med stor tilfredshed.

Den samlede trafik er steget med 5,4 procent sammenlignet med juli 2014 og bliver således den bedste juli nogensinde for Aalborg Lufthavn.

Samlet set rejste 135.943 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn og halvvejs gennem måneden fik lufthavnen et meget synligt bevis på de gode takter.

- Midt i juli oplevede vi, at vi nok ikke, havde tilstrækkelig med p-pladser til de mange rejsende, og derfor udvidede vi vores parkeringsområde med mere end 400 midlertidige pladser. Et synligt bevis på, at de rejsende sætter stor pris på den gratis parkering, som vi tilbyder. Til næste sommer vil vi være klar med mere end 800 nye sommerparkeringspladser, siger Søren Svendsen, der er direktør i Aalborg Lufthavn.

Bag juli-fremgangen gemmer der sig flotte vækst-procenter på charter- og udenrigstrafikken. Disse trafikgrupper er vokset med henholdsvis 15,0 og 24,9 procent sammenlignet med juli sidste år. Forklaringen til denne vækst skal formentlig findes i det dårlige danske sommervejr samt i at Lufthansa i foråret åbnede en rute fra Aalborg til Frankfurt.

Indenrigstrafikken gik 12,6 procent tilbage, sammenlignet med juli 2014, idet 50.629 passagerer fløj mellem Aalborg og København i den forgange måned. Det tal var i juli 2014 på 58.300 passagerer.

Forsiden lige nu