LIGE NU:

Stor varmefusion på vej i Himmerland

Varme fra Aars skal i fremtiden varme flere byer i Himmerland op. Blandt andet skal Støvring kobles på varmen fra affaldsforbrændingsanlægget i Aars.

I dag fyrer varmeværket i Aars for fuglene. Den overskudsvarme skal i fremtiden bruges til at varme Hornum, Haverslev, Suldrup og Støvring op. Samtidig kan der brændes endnu mere affald af i Aars.

- Det er en rigtig god idé. Forbrugerne kan spare penge og så er det CO2 neutralt, siger formanden for Aars varmeværk, Knud Kristensen.

Støvring er med på idéen. Byens gasfyrede varmeværk står nemlig overfor en investering for at opfylde varmebehovet i byen. Den kan komme billigt og miljørigtigt fra Aars.

- Den nye bydel på østsiden af jernbanen kan vi ikke varme op med den kapacitet vi har nu, siger Søren Kjær, formand for Støvring Kraftvarmeværk.

Den samme sang synger de i Suldrup. Her skal der også investeres, hvis hele varmebehovet skal dækkes i fremtiden, så samarbejdet med de øvrige byer er en god løsning, mener formanden for Suldrup Kraftvarmeværk, Arne Asp.

- Vi skal selv investere op imod 25 millioner, hvis vi skal følge med udviklingen. Ved at kunne veksle mellem gas og varme fra affaldsforbrænding, så kan vi sikre vores forbrugere den lavest muligt varmepris, siger Arne Asp.