LIGE NU:

Succesår for Skagens Museum

Skagens Museum havde sidste år det højeste besøgstal siden jubilæumsåret 2008.

To kendte Skagenskikkelser har gjort deres til at gøre 2012 til et succesår for Skagens Museum. Med hjælp fra P.S. Krøyer og Marie Krøyer bankede museet besøgstallet op på 132.421. Det er 12 procent flere besøgende end i 2011 og det højeste besøgstal siden 2008, hvor museet havde 100 års jubilæum.

I sommeren 2012 var det udstillingen "KRØYER - i internationalt lys", der trak mange besøgende til Skagen. Udstillingen rummede 130 af P.S. Krøyers bedste værker, hvoraf en stor del var hentet hjem fra udenlandske museer og private samlinger, og var den største udstilling af Krøyers værker i 60 år.

Noget andet, der formentlig har været med til at højne interessen for det nordjyske museum, var Bille Augusts film om Marie Krøyer. Det skabte øget fokus på Marie Krøyer, og gav Skagens Museum anledning til at lave en specialophængning af Marie Krøyers værker. En ophængning, man kan se på museet frem til 1. september.

Næste store udstilling på Skagens Museum er "STEDSANS - Skagensmalernes landskaber", som åbner 1. februar og kan ses hele 2013.