Foto: Thomas Gaardsmand

Tilfreds med razzia

Nordjyllands Trafikselskab håbede, at ugens intensive billet-kontrol i busserne i Aalborg ville ende med, at der ikke skulle udskrives en eneste kontrolafgift. Det gik imidlertid ikke, som selskabet havde håbet.

Alligevel er trafikselskabet godt tilfreds med resultatet. Der er nemlig kommet rigtig mange positive tilbagemeldinger fra kunderne.

Kunderne har især hæftet sig ved NTs forebyggende indsats ugen før razziaen, hvor special-uddannede buschauffører, kaldet serviceagenter, vejledte kunder i korrekt billettering ved stoppesteder i Aalborg og Nørresundby. Ved samme lejlighed fortalte agenterne, at der ville være intensiv billetkontrol i busserne i den følgende uge.

- Serviceagenternes tilstedeværelse på stoppestederne er faldet i rigtig god jord hos mange. Især de af vores kunder, der fandt ud af, at de kunne køre længere på deres kort eller billet, end de troede, fortæller NTs salgs- og kundechef, Mette Henriksen.

NT forventer at gentage succesen med serviceagenterne og den intensive billetkontrol igen på et senere tidspunkt. I mellemtiden vil der blive udført helt almindelig dagligdags billetkontrol i NTs busser, ligesom der plejer.

I løbet af de to dages razzia blev der kontrolleret knap 3.000 passagerer og udskrevet 26 kontrolafgifter på hver 750 kr. Det svarer til, at under 1 % af de kontrollerede passagerer ikke har haft en gyldig billet, og det er samme niveau, som kontrollørerne oplever på de almindelige kontroller. Der er udskrevet kontrolafgifter på stort set alle typer af ugyldig rejsehjemmel.

- Der er en del, der har forsøgt at snyde med mobil-billetter, nogle stykker der har forsøgt at rejse på børnebillet, selvom de er fyldt 16 år og også en del, der har forsøgt at rejse på udløbne periodekort eller i flere zoner, end de har haft billet til, siger Mette Henriksen.

Kundechefen opfordrer til, at man fortæller chaufføren, hvor man skal hen, når man køber en billet, så man er sikker på at få købt til det rigtige antal zoner. Hun opfordrer også til, at man tjekker om ens periodekort eller billet er gyldig, inden man stiger på bussen, så man ikke får sig en ærgerlig og dyr overraskelse, når der er kontrol.