LIGE NU:

Tina fik livmoderhalskræft: - Min datter skal aldrig stå i samme situation

Flere forældre lader deres børn vaccinere mod HPV. Det glæder Tina Schultz, som selv har haft livmoderhalskræft helt inde på livet.

Line Schultz sidder i hjemmet i Aalborg og skriver på sin eksamensopgave. Opgaven er hendes billet til at kunne komme ind på hendes drømmestudie, socialrådgiveruddannelsen.Men for bare to år siden, var hun overbevist om, at hun aldrig ville nå så langt. Der fik hun nemlig meldingen om, at hun var ramt af livmoderhalskræft. 

- Når man får konstateret kræft, så gør man sig klar til at dø. Man tænker, at det kan man jo ikke overleve. Så jeg havde gjort klart for mig selv, at det her skulle jeg dø af, fortæller Tina Schultz. 

Sådan gik det heldigvis ikke. Her to år og flere operationer senere er hun tilbage på skolebænken og kan nu nøjes med at gå til kontrol et par gange om året. Alligevel kæmper hun stadig med følgerne af sygdommen.  

- Lige pludselig skulle jeg vende tilbage til livet og lære at leve igen. Det var hårdt, og det er det stadigvæk, fortæller hun.

Glad for flere vacciner

Derfor er hun også glad for, at flere og flere forældre vælger at vaccinere deres piger mod HPV-virus, som forårsager livmoderhalskræft. 

Siden maj 2017 har Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse og Lægeforeningen kørt kampagnen ’Stop HPV – Stop livmoderhalskræft’ med det formål at øge tilslutningen til HPV-vaccination. I dag – et år senere – viser tallene fra Statens Serum Institut, at andelen af færdigvaccinerede piger fra årgang 2004 er steget fra 12 procent til 42 procent på landsplan.

- Jeg synes det er rigtig godt, og det gør mig rigtige rigtig glad at høre. Vi skal have flere med på vognen, siger Tina Schultz, som heller ikke er i tvivl, om hendes egen datter skal vaccineres, når hun om et år er gammel nok til at få stikket: 

- Det skal hun. Helt sikkert. Jeg kommer ikke til at risikere, at hun står i samme situation, som jeg gjorde for to år siden. Det kommer ikke til at ske. 

10 facts om livmoderhalskræft og HPV-vaccination

Billede

play Galleri genåbner: - Det er vigtigt for vores lokalsamfund

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

Casper-kattegat-Gjerluff-16

Steinfath er i mål efter knap 11 timer på havet

Billede

play Galleri genåbner: - Det er vigtigt for vores lokalsamfund

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

Til forsiden

Til forsiden