Hver søndag i advent kan du få nye ideer til spændende julekreationer.
Se programmet "Jul med drillenissen" nederst i artiklen eller på TV 2 PLAY.
"Først skal træet vises, siden skal det spises."
Sådan lyder starten på en af de mest kendte danske julesange. Men hvad nu, hvis det er bordet, det gælder?
I denne udgave af "Jul med drillenissen" får du en guide til, hvordan du kan lave spiselige bordkort af brunkager - så julebordet kan blive ekstra festligt i år.
Og det kan samtidig være en hyggelig aktivitet sammen med børnene at lave dem, siger Tina Hare Andersen, der har krea-virksomheden A Dash of Magic sammen med Natasja Jacqueline Winther Andreasen i Gistrup.
- Det tager ikke mere end ti minutter, lover hun.
Sådan gør du
Step 1
Det skal du bruge:
Hvis du vil gøre det nemt for dig selv, så køb nogle færdiglavede brunkager til bordkortene.
Til glasuren kan du enten vælge at lave den selv med æggehvider og flormelis, eller købe færdiglavet pynteglasur i et velasorteret supermarked.
Spiselig tusch kan fåes i de fleste hobbyforretninger, såsom Panduro.
Step 2
Start med at lave en kant hele vejen rundt på brunkagen, som glasuren skal holde sig indenfor. Den behøver ikke være snorlige.
Step 3
Fyld derefter glasur på hele brunkagen indenfor glasurkanten, du har lavet.
Step 4
Når du har fyldt glasuren på, så "klap" kagen let mod bordet, så den sætter sig i et ensartet lag.
Step 5
Når glasuren er helt tør, kan du tage den spiselige tusch og skrive navne på kagerne og eventuelt dekorere lidt i kanten ved at tegne en grangren, eller hvad du lige føler for.
Step 6
Tadaa! Sådan ser det færdige bordkort ud.
Se programmet "Jul med drillenissen" herunder eller på TV 2 PLAY.