LIGE NU:

Tivoli Karolinelund mangler 60 millioner kroner

TV2/Nord kan i dag afsløre, at forlystelsesparken Karolinelund i Aalborg beder Aalborg Kommune om 55 millioner kroner til en fem-årig investeringsplan, som ifølge parkens bestyrelse er nødvendig for den fremtidige drift og udvikling. Derudover mangler Kar

I et langt brev til Aalborg Kommunes borgmester Henning G. Jensen opremser Karolinelund behovene for investeringer over de kommende fem år. Alene i 2009 mener haven, at der skal bruges godt 11 millioner kroner til at ombygge og renovere eksisterende forlystelser. Derudover er der et stort behov for at sætte bygninger i stand. Der skal bruges 14,5 millioner kroner over de næste fem år, mener bestyrelsen. Det er kommunen selv, der ejer Karolinelund, men brevet efterlader det indtryk, at det var en forfalden park, den overtog i januar 2007, efter at Torben "Træsko" Pedersen havde opgivet at drive haven.
Under kommunens ledelse har der været gratis entre, og det har trukket mange besøgende til haven. Over 300.000 har besøgt Karolinelund i 2007, og endnu flere vil gøre det i indeværende år. Men på trods af publikumssuccesen nægter borgmester Henning G Jensen (Soc.dem.) at skyde blot tilnærmelsesvis 54 millioner kroner i Karolinelund.
- Vi er så pressede økonomisk, og vi har så mange relevante ting, vi skal bruge penge til - skolerenoveringer, vejvedligeholdelse, børnehaver, ældreområdet - så det kan der slet, slet ikke bliver tale om, siger borgmesteren til TV2/Nord.
Samme holdning har det konservative byrådsmedlem Vibeke Gamst.
- Jeg anser det slet ikke for at være en kommunal opgave at drive tivoli, siger hun.
Det er ikke været muligt at få en kommentar fra Karolinelunds bestyrelsesformand, det socialdemokratiske byrådsmedlem Elin Møller, der er på rejse.