Tre millioner til udsatte børn og unge

Aalborg Kommune får tre millioner kroner fra socialministeriet til et projekt, hvor karate skal give de stærkt udsatte børn og unge en ny, sund og positiv livsstil.

Undersøgelser viser, at mange udsatte børn og unge generelt ikke deltager i fritidsaktiviteter, fordi der i familierne ikke er tradition for det eller ressourcer til det.

Det skal projektet mellem Aalborg Kommune og sportsforeningen 'Sportskarate' ændre på. Med afsæt i dyderne og regelsættene fra karate, som for eksempel selvdisciplin og respekt for andre, skal disse børn og unge tilbydes nye værdier og en sund livsstil.

-Et aktivt fritidsliv spiller en stor forebyggende rolle ikke bare på sundhedsområdet, men også på socialområdet. Derfor er jeg rigtig glad for, at Aalborg Kommune nu får muligheden for at tilbyde udsatte børn og unge at dyrke fritidsaktiviteter, siger Socialminister Benedikte Kiær.

Aalborg er én af 23 kommuner, der tilsammen har fået 76,7 millioner kroner i støtte til at oprette projekter, der skal give udsatte børn og unge mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter.

Forsiden lige nu