02:27

Foto: Christian Henriksen

1 af 2

TV: Bettinas eksamensvideo hitter på nettet

19-årige Bettina Østergaard fra Thisted Gymnasium har fået masser af opmærksomhed på Facebook, efter hun lagde en video op, hvor hun forsøger at gøre op med en udbredt klimamisforståelse.

Mange tror, at CO2 laver huller i ozonlaget, men det passer ikke. Derfor har 19-årige Bettina Østergaard fra Thisted Gymnasium brugt sit eksamensprojekt på at gøre op med klimamisforståelsen.

Bettina Østergaard har i det såkaldte AT-projekt lavet en video, hvor hun forklarer, at det ikke er CO2, men andre drivhusgasser, der har skabt hullerne i ozonlaget. Videoen er indtil videre set mere end 27.000 gange.

Onsdag skulle Bettina Østergaard til eksamen i AT. Her skulle hun forklare, hvordan hun har forsøgt at udbrede budskabet om, at mange tager fejl, når de giver CO2 skylden for at ødelægge ozonlaget.

Det klarede hun godt. Efter 25 minutter ved eksamensbordet kom hun ud med et 12-tal, og hun kunne herefter fortjent få studenterhuen på hovedet.

Se vores reportage med Bettina Østergaard i videoen over artiklen.

Se Bettinas eksamensvideo her

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

At "CO2 ødelægger ozonlaget" er en stor verdensomspændende misforståelse, som vi skal have rettet op på! Hjælp mig med at sprede budskabet, ved at dele denne video - på forhånd tak:).

Posted by Bettina Østergaard on 21. juni 2015