Foto: Iben Hedemann

Udslusningspension i Skejby har det fint med naboerne

Kriminalforsorgens planer om at indrette en udslusningspension for tidligere kriminelle i Vodskov har fået borgerne på krigsstien. Men er der noget at frygte? I Århus har de en lignede institution klos op ad et villakvarter.

Forstanderen på Pension Skejby, Hans Jørgen Tholstrup, undrer sig over, at kriminalforsorgens planer om at indrette en udslusningspension i Hammer Bakker kan skabe så meget ballade.

- Med en ny institution kan jeg sagtens forestille mig, at man har en forestilling, om at der jo må være en kriminalitet, der følger med. Men det har ikke været tilfældet hernede, siger forstander Hans Jørgen Tholstrup fra Pensionen Skejby til TV2/NORD.

Udslusningspensionen i Skejby har 15 tidligere fanger boende, for at de kan lære at leve et liv uden kriminalitet. Ifølge Kriminalforsorgens egne tal falder hver femte af beboerne i pensionerne i igen og begår ny kriminalitet. Alligevel betyder det ikke mere kriminalitet hos naboerne i det tilstødende villakvarter.

- Vi har ikke mærket noget til det overhovedet. Der har aldrig været larm eller ballade eller skumle mennesker eller noget som helst, siger en af naboerne, Kim Ladegaard, til TV2/NORD.

- Min mand er faktisk politibetjent, og han undersøgte kriminalitetsraten her i området, og den er ikke specielt højt. Det var en af grundene til at vi flyttede hertil, siger Katrine Vasegaard, nabo til Pensionen Skejby til TV2/NORD.

- Jeg ved, hvor det ligger henne, men det er også alt. Der er ingen som helst problemer med dem her i området. Slet ikke, siger en tredje nabo, Steen Kræmer Rasmussen, til TV2/NORD.

Østjyllands Politi kan bekræfte borgernes oplevelse.

Vi har ikke, her fra Østjyllands Politis side, kunne registrere nogen former for øget kriminalitet i det område der, siger politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til TV2/NORD.

Naboer har det fint med pensionen i Skejby. Til gengæld har pensionen engang i mellem ubudne gæster fra naboerne.

- Plejehjemmet ved siden af. Det sker jo, at der af og til kommer demente herind. De står så og drikker vores kaffe fra maskinen dernede, som tilhører beboerne. Mens de får en kop kaffe, snakker vi med dem, og så følger vi dem tilbage igen, siger forstander Hans Jørgen Tholstrup fra Pensionen Skejby til TV2/NORD.

Den 10. oktober er justitsministeren kaldt i samråd om den nye udslusningspension i Hammer Bakker.