LIGE NU:

Ulv spiser af nyfødt kalv: Ikke bekræftet om der er tale om drab

En landmand opdagede i februar, at der var blevet spist af et af hans nyfødte kalve. DNA-prøver har sidenhen vist, at der er tale om en ulv. Om kalven blev dræbt af ulven eller er dødfødt, er ikke bekræftet.

En landmand fandt den 14. februar en af sine nyfødte kalve døde, som et dyr efterfølgende havde spist af. Han kontaktede derfor Naturstyrelsens ulvetelefon, og vildtkonsulent Tommy Hansen fra Naturstyrelsen rykkede efterfølgende ud for at tage prøver af kadaveret.

- Der er ikke noget bekræftet drab. Det er en nyfødt kalv, som højst sandsynligt er død ved fødslen. Når man kigger på svælget, var der meget slim, og det kan godt tyde på, at den har været dødfødt, siger vildtkonsulent Tommy Hansen.

Tommy Hansens prøver har bekræftet, at der er tale om en ulv, men han har ikke kunnet bekræfte, om der er tale om den ulv, der har befundet sig i Nordjylland siden 2017.

- DNA-materialet er forurenet af ræv og andre dyr, og samtidig er der ikke materiale nok til, at man kan arts- og kønsbestemme, siger Tommy Hansen.

Selvom det kan lyde skræmmende, at en ulv spiser af en kalv, mener Tommy Hansen ikke, at der er grund til at være bekymret. Både fordi, at det er naturligt, at et dyr spiser af et andet dødt dyr, og at der ikke har været nogen bekræftede angreb i nyere tid.

- Man skal ikke være bekymret. Hvis det var farligt, havde vi set en serie af angreb, og inden for de seneste tre år har der kun været enkelte sager, hvor folk kun har fået erstatning på baggrund af indicier. Der har ikke været nogen bekræftede angreb, siden den har etableret sig, lyder det fra Tommy Hansen.