Seneste nyt:

Unge nordjyder dropper smøgerne

Nye tal fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at flere teenagere og unge dropper rygning. I Nordjylland er faldet størst hos de 20-24-årige.

På bare fire år er der sket et markant fald i andelen af unge rygere i Nordjylland. Ja, i hele landet faktisk. 

I Region Nordjylland er der hos de 16-19-årige sket et fald i andelen af rygere fra 22 procent i 2017 til 14,5 procent i 2021. Hos de 20-24-årige er tallet endnu bedre. Her er andelen af rygere faldet fra 27,8 procent i 2017 til 16,6 procent i 2021.

Men selvom antallet af rygere falder, skal tallet endnu længere ned, hvis det står til Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.

- Vi kan jo se på tallene, at alt det, vi har gjort i de seneste år, har haft effekt. Nu er det vigtigt, at vi holder fast og fortsætter arbejdet. Vores mål er – og det deler vi med 86 procent af befolkningen – at ingen børn og unge ryger i 2030. Så, der er et stykke vej endnu, siger forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse Mette Lolk Hanak.

Ny kampagne skal hjælpe

Tirsdag lancerer Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden en ny kampagne målrettet unge i begyndelsen af tyverne. Kampagnen skal hjælpe med at få endnu flere til at kvitte cigaretterne.

- At andelen af unge rygere er faldet så markant på så relativ kort tid, viser os jo, at det virkelig nytter, når vi som samfund står sammen og sætter handling bag vores ambitioner om at begrænse rygning blandt børn og unge, siger underdirektør i TrygFonden Jette Jul Bruun og fortsætter: 

- Vi ved, at risikoen for et livslangt tobaksforbrug øges, jo yngre man er, når man begynder, siger hun.

På landsplan ryger hver fjerde unge mellem 20-24 år, og over halvdelen af 18-24-årige, der ryger, har allerede forgæves forsøgt at stoppe.


fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

010722 Skagen Festival

Nu spiller musikken i Skagen og Nibe

Festivalgæster

gallery De nordjyske festivaler er tilbage for fuld musik – og gæsterne elsker det

fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

Til forsiden

Til forsiden