Seneste nyt

fra Nordjylland

Uopklaret 34 år gammel drabssag – Formodet gerningsmand anholdt på slagteri i Nordjylland

Københavns Politi fik i går aftes et gennembrud i en 34 år gammel uopklaret drabssag. Her førte DNA-spor til, at de anholdt en 53-årig mand i Nordjylland på det slagteri, hvor han arbejder.

Det fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Brian Belling.

Drabet fandt sted i Fensmarkgade på Nørrebro natten til 1. januar 1990. Det var den 23-årige kvinde Hanne With, der blev slået ihjel i sin lejlighed. Hun blev dræbt med adskillige knivstik.

Drabet er gennem årene løbende blevet efterforsket, og i takt med udviklingen i dna-teknologien har Københavns Politi især koncentreret sig om analyser af dna-materiale, som er fundet på drabsofferets bukser, og som med meget stor sandsynlighed stammer fra gerningsmanden.

En analyse foretaget af Retsgenetisk Afdeling på Retsmedicinsk Institut har nu givet politiet et gennembrud i den 34 år gamle sag. Analysen har nemlig påvist, at dna-materialet stammer fra et nært familiemedlem til en konkret person, hvis dna findes i politiets dna-register.

Sådan så det ud tilbage i 1990: 

Den 53-årige mand, der er uddannet slagter, er nu sigtet for drabet. Han fremstilles i grundlovsforhør i Dommervagten i Københavns Byret i dag klokken 9.30.

Københavns Politi afholdt en kort pressebriefing om sagen klokken 8.30 foran Politigården på Polititorvet.

Her efterlyste de et vigtigt vidne i sagen. 

- Vi efterlyser et vidne, som i 1991 henvendte sig til politiet, fordi han mente at kende drabsmanden til mordet på Hanne With, lød det fra Brian Belling.

- Der var tale om en mand, som var ansat på Vestjyske Slagterier i Lemvig og vil vil gerne i kontakt med vedkommende.

Vidnet var anonymt, men han fortalte dengang politiet, at de begge havde gået på slagteriskolen i Roskilde.

Frank Olsen, der vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, oplyser overfor TV2 Nord, at Nordjyllands Politi ikke har hjulpet til i forbindelse med anholdelsen af den 53-årige mand.

Den sigtede nægter sig ifølge TV 2 skyldig. Der er nedlagt navneforbud i sagen.