Utilstrækkelig hjælp til 90-årig

02:00

Foto: TV2/Nord

1 af 2

90-årige Ruth Jørgensen kan ikke få den hjælp, hun føler, hun har brug for, og hendes hjemmehjælper er rystet over Vesthimmerlands Kommunens håndtering af sagen. Imens mener borgmesteren, at alt er gået efter bogen.

Ruth Jørgensen har ingen penge og er dårligt gående. Hun savner hjælp fra sin kommune, der ifølge Ruth giver en utrolig dårlig service. Nu har hun skiftet de kommunale hjemmehjælpere ud med nogle private. Den ene Jane Pedersen har ikke meget til overs for den  kommune der giver hende løn.

- Ruth er 90 år og sådan behandler vi ikke de ældre mennesker, det gør man bare ikke, siger Jane Pedersen.

Det Konkrete eksempel er manglen på hjælp, når hun skal til specialæge. Hun kan ikke få bevilgiet en ledsager, selvom hun har svært ved at klare de mange trapper. Desuden har hun også fået at vide, at hun ikke må tage en frivillig med i taxaen.

Ruth Jørgensen har endda en erklæring fra en overlæge på farsø sygehus på, at hun skal have ledsager . Den ældre dame er bestemt, og har klaget til kommunen både på skrift og i telefonen. Men svaret er entydigt: Du er ikke syg.

Borgmester Knud Kristensen mener heller ikke, at forvaltningen har gjort noget forkert.

- Jeg er sikker på, at vores medarbejdere de servicerer alle borgere, herunder også Ruth Jørgensen, 100 procent efter serviceloven.

Forsiden lige nu