Kajakroeren Amalie Ringtved Thomsen (nummer to fra venstre) har netop fået at vide, at hun skal til Rio. Foto: Team Danmark

Kajakroeren Amalie Ringtved Thomsen har netop fået at vide, at hun skal til Rio. Foto: Team Danmark

Kajakroeren Amalie Ringtved Thomsen har netop fået at vide, at hun skal til Rio. Foto: Team Danmark

Kajakroeren Amalie Ringtved Thomsen har netop fået at vide, at hun skal til Rio. Foto: Team Danmark

1 af 4

Amalie Ringtved Thomsen skal til OL i kajak

Den danske OL-trup er i dag blevet udvidet med en ekstra nordjyde. Kajakroeren Amalie Ringtved Thomsen har netop fået at vide, at hun skal til Rio.

Amalie Ringtved Thomsen flyttede som 18-årig fra de trygge rammer i Aalborg for at forfølge sine kajakdrømme på eliteniveau i København. Den investering giver nu pote: Amalie er netop udtaget til OL i firekajak. 

Når der ved OL’s sidste uge tages hul på kajakkonkurrencerne på Lagoa Stadium i Rio de Janeiro, vil Danmark være repræsenteret i firekajak (K4) af kvartetten Emma Aastrand Jørgensen, Henriette Engel Hansen, Amalie Ringtved Thomsen og Ida Villumsen. Alle fire blev i dag officielt udtaget af Danmarks Idrætsforbund, som er national olympisk komite.

- Det bliver vildt, og jeg glæder mig meget! Det er tre års hårdt arbejde, der giver pote, fortæller Amalie Ringtved Thomsen. 

I sidste uge blev pigerne nummer fire ved et World Cup-stævne i Tjekkiet, og denne weekend kan de opleves på dansk grund ved regattaen i Bagsværd. Til OL bliver konkurrencen endnu skarpere, men der er stor optimisme i den danske båd.

- Vi går efter en finaleplads, hvor der deltager otte både. Det bliver fedt at opleve så mange idrætsfolk fra hele verden samlet i OL-byen, siger Amalie Ringtved Thomsen. 

Pigerne træner i Danmark de kommende tre uger, inden de tager til EM i Moskva. Herefter træner holdet i Ungarn, så 10 dage i Portugal, inden de pakker sammen og drager til Rio en uge før starten på OL. 

Besætningen i firekajakken er en god blanding af rutine og unge talenter. 34-årige Henriette Engel Hansen deltog også ved de to seneste OL i henholdsvis 2008 og 2012 - dengang dog i enerkajak (K1). Så det er en bundrutineret kajakroer, der har fået selskab af tre fremadstormende atleter på to gange 21 og 20-årige Emma Aastrand Jørgensen, som er U23-europamester i K1 på 500 meter-distancen. Blandingen af rutine og ungdom er ifølge sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund, Bo Vestergaard, med til, at båden har god fart på vandet.
 
- En af styrkerne ved den her sammensætning er, at den erfarne bidrager rigtig meget i den daglige træning ved at holde fokus på rytmen og vedholdenhed. De unge prøver hele tiden at bryde deres grænser i forhold til at udfordre den ældre på det sportslige niveau. Det samspil fungerer rigtig godt. De er ikke bange for at prøve og udfordre de andre hold, siger han.
 
Foruden K4 skal Danmark også stille til start i K2 og har muligheden for at stille en båd til start i K1. 
Men den sportslige ledelse i Dansk Kano og Kajak Forbund venter til et senere tidspunkt med at beslutte, hvem af de fire, der skal ro henholdsvis K1 og K2.
 
DIF’s chef de mission for det danske OL-hold, Morten Rodtwitt, ser frem til at følge de fire kajakroere under august måneds OL.
 
- Kvindernes firekajak er en spændende blanding af ungdom og rutine. Henriette Engel Hansen og hendes topprofessionelle tilgang kender vi fra tidligere olympiske lege. Og nu får hun selskab af tre yderst talentfulde, unge kajakroere. Det bliver virkelig interessant at følge holdet – både i K4, men også i K1 og K2, siger Morten Rodtwitt.
 
Han bakkes op af Team Danmarks direktør, Lone Hansen.
 
- Firekajakken er en kombination af tre unge talenter, som vi forhåbentlig ser igen ved flere olympiske lege, og en meget rutineret atlet, hvor alle fire får det ypperste ud af sig selv. Emma, Amalie og Ida kan nyde godt af Henriettes erfaring og rutine i OL sammenhæng og Henriette får mulighed for at forlænge sin karriere i verdenseliten og prøve kræfter med endnu et OL. Det viser, at fødekæden har det godt i dansk kajaksport, hvilket ikke mindst skyldes det store arbejde, der hver dag lægges på elitecentret i Bagsværd med sportschef Bo Vestergaard i spidsen, siger Lone Hansen.
 
Fakta om Emma Aastrand Jørgensen:
Alder: 20 år
Disciplin: K4 500 meter
OL-debutant

Fakta om Henriette Engel Hansen:
Alder: 34 år
Disciplin: K4 500 meter
Deltog ved OL i 2008 og 2012
 
Fakta om Amalie Ringtved Thomsen:
Alder: 21 år
Disciplin: K4 500 meter
OL-debutant
 
Fakta om Ida Villumsen:
Alder: 21 år
Disciplin: K4 500 meter
OL-debutant

Gense sidste uges portræt af Amalie Ringtved Thomsen i videoklippet herunder. 

03:50

I indslaget om de nordjyske OL-deltagere kan du møde roeren Anne Dsang og kajakroeren Amalie Ringtved Thomsen.

Luk video