Jan Ø. Jørgensen er nu officielt udtaget til OL i Rio. Foto: Team Danmark

Jan Ø. Jørgensen er nu officielt udtaget til OL i Rio. Foto: Team Danmark

1 af 2

Jan Ø. Jørgensen udtaget til OL

Det kom nok ikke som den store overraskelse, men badmintonspilleren Jan Ø. Jørgensen er nu officielt udtaget til OL i Rio.

DIF’s bestyrelse har på baggrund af en indstilling fra Badminton Danmark udtaget Jan Ø. Jørgensen, Viktor Axelsen og Line Kjærsfeldt til OL i Rio. Især de to herrespillere kan godt tillade sig at drømme om en topplacering.

De ligger henholdsvis nummer fem og fire på verdensranglisten, og sammen var de i sidste måned stærkt medvirkende til, at Danmark for første gang nogensinde vandt Thomas Cup, også kaldet hold-VM for herrer. 

Mens Viktor Axelsen er OL-debutant, så var Jan Ø. Jørgensen med ved London-legene. Han vil i Rio forsøge at revanchere sin præstation fra OL i London, hvor han tabte klart i ottendedelsfinalen. Generelt har han ikke de bedste minder om opholdet i London.

- Det, jeg husker bedst, er festen, siger Jan Ø. Jørgensen og griner lidt opgivende, da han tænker tilbage på London-legene.

- Jeg brugte mange kræfter på at kvalificere mig, så da jeg kom til London, var jeg fuldstændig død og kunne slet ikke præstere. Jeg var ikke med til at gå indmarch, og jeg rejste hjem, dagen efter jeg blev slået ud. Det var bestemt ikke en solstrålehistorie for mig, husker Jan Ø. Jørgensen, der i øjeblikket viser god form og i weekend tabte knebent i finalen af Indonesia Open mod verdensranglistens nummer to, Lee Chong Wei.

Fokus rettes mod OL
Nu gælder det Australian Open, og når han vender hjem til Danmark efter den turnering, vil der være 100 procent fokus på OL.

- Situationen er bedre for mig nu, fordi det hele tiden har været åbenlyst, at jeg ville kvalificere mig. Nu skal jeg bare holde mig fri for skader, siger Jan Ø. Jørgensen.

I singlerækkerne får han selskab af Viktor Axelsen, som besejrede Jan Ø. Jørgensen i EM-finalen tidligere på året. De har i denne sæson for alvor taget kampen op med de bedste spillere fra Kina, Malaysia og Indonesien. 

I damesingle bliver Danmark repræsenteret af 22-årige Line Kjærsfeldt, der som nummer 26 er bedste dansker på verdensranglisten. I forvejen er der udtaget en dansk damedouble og en mixeddouble, som begge ligger i top-fem på verdensranglisten, og der kommer også en stærk herredouble til senere på måneden.

- Vi står super godt som hold. Mange har præsteret på højt niveau, og i fire ud af fem rækker har vi en reel chance for medalje. Vi var skide heldige i London, hvor mange meget tætte afgørelser faldt ud til vores fordel. Men hvorfor skulle det ikke kunne ske igen i Rio, spørger Jan Ø. Jørgensen.

Tiden må vise, om dansk badminton kan klare sig lige så godt i Rio som i London, hvor det blev til både sølv og bronze i henholdsvis herredouble og mixeddouble. 

Jan Ø. Jørgensen er nu officielt udtaget til OL i Rio. Foto: Team Danmark