LIGE NU:

Portræt: Realitykendissen Camilla Framnes’ utrolige forvandling

32-årige Camilla Framnes, kendt fra realityserien “De Unge Mødre”, har i sit liv oplevet flere op- og nedture end de fleste jævnaldrende.

32-årige Camilla Framnes makker lidt med selfie-udstyret hjemme i stuen i den nyrestaurerede villa i Aalborg.

Lyset tændes, og med et klik på mobilen træder Camilla et skridt tilbage, lægger hovedet på skrå og holder smilet.

Hun er igang med at tage billeder og lave salgsvideoer, der skal lægges ud på de sociale medier, så hendes følgere kan købe tøj og sko fra firmaet Leiberg.dk, som Camilla er blevet medejer af.

I dag er det blandt andet et par sorte stramme jeans, en tætsiddende t-shift og en meget gul habitjakke, der skal promoveres. Og der er ingen vaklen, når Camilla går igang foran kameraet. Selvsikkerheden lyser ud af hende.

Men sådan har det ikke altid været. 

En svær skolegang

Camilla er født i den lille by Mou i Nordjylland. Hendes forældre er norske, og hendes mor var kun 16 år, da hun blev gravid med Camilla, og parret flyttede til Danmark.

Camilla husker sin tidlige barndom som tryg og rar. Hun havde masser af legekammerater og dyrkede en del sport. Var populær og meget slank, ja, en overgang næsten for tynd.

I skolen gik det knapt så godt. 

- Det interesserede mig ikke. Jeg har fået ekstra-undervisning i alt, så jeg nåede jo nærmest kun lige afklare mig i folkeskolen, fortæller Camilla med en lille latter.

Bedre blev det ikke, da Camilla begyndte at hænge ud med dem, der var lidt ældre end hende selv. De var interessante, især dem, der var skaldede og kørte på knallert, husker Camilla, der også indrømmer: 

- Jeg var lidt af en rod, tror jeg. Der blev testet nogle grænser.

Så Camillas unge mor besluttede sammen med kommunen at sende Camilla bort på en kristen efterskole.

Efterskolen vokser på Camilla

Væk fra kammeraterne med den dårlige indflydelse begynder Camilla at interessere sig for skolearbejdet, og hun flytter sig karaktermæssigt op med et par karakterer. Desværre er der også andet, der flytter sig på Camilla, nemlig vægten.

Camilla får på efterskolen tilnavnet "Skraldespanden" fordi hun spiser alles rester. Resultatet er en stor vægtstigning, som Camilla kommer til slås med i flere år.

 

Da Camillas tid på efterskolen er slut, vender hun hjem forældrene i Mou. Her flytter hun ind sammen med kæresten Kieu. Men så opdager den 17-årige Camilla til sin store overraskelse, at hun er blevet gravid. Det unge par vælger at beholde barnet og flytter hjemmefra.

Camilla plages af dårlig samvittighed overfor sin mor. Hun føler, at hun som ung gravid igen bliver den uglesete i den lille by Mou.

De unge mødre 

I løbet af graviditeten opdager Camilla, at der søges medvirkende til den nye serie "De unge mødre" i realitygenren.

Den højgravide Camilla tilmelder sig lidt i sjov. Til sin overraskelse bliver Camilla udvalgt, og kameraerne snurrer kort efter til fødslen af Camillas første søn.

Fra da af og de kommende 11 år er der jævnligt tv-folk i Camillas liv. Til hverdag og fest. Når det går godt og når det går skidt i parforholdet. Skilsmisser, yderligere to graviditeter og et brudt forhold til kæresten Kieu, et nyt stormfuldt forhold, der ender med bryllup og ganske kort efter skilsmisse.

Camillas liv udbasuneres på tv, i kulørte ugeblade og på de sociale medier. Camilla nyder generelt berømmelsen, men da skilsmissen bliver offentliggjort, gør det for alvor ondt at være i offentlighedens søgelys: 

- Lige pludselig så har alle en holdning til dig. Ikke nok med du sidder i lort til halsen, så har alle andre en mening om dig. Uanset hvor du går. Folk kiggede skævt til mig, fortæller en dybt bevæget Camilla. Hun fortsætter:

- Det har sat sig rigtig dybe ar. Og det er noget, jeg har brugt rigtig meget tid på at snakke med nogen om sidenhen, fordi det var så umenneskeligt. 

I løbet af serien har Camilla også fået et andet problem: de 20 kilo, hun tog på i vægt på efterskolen, stiger med årene - og vægten når langt over de 100 kilo. Camillas selvtillid er på nulpunktet og hun fungerer fysisk dårligt som mor, hun er besværet og overvægten forhindrer hende i at lege med hendes to små sønner. 

Livsstilsændring

Camillas redning bliver et tilbud om at medvirke i "De unge mødres drøm". Her guides Camilla af fitnessdronningen Charlotte Bircow til en livsstilsændring. Camilla mobiliserer al sin viljestyrke, og det lykkes hende at smide cirka 75 overflødige kilo.

Camilla blomstrer op - og så møder hun kærligheden igen. 

Ny mand, nyt barn

Kevin, der er et par år ældre end Camilla, falder pladask for kvinden med det lange sorte hår, det smukke smil, den nordjyske lune og hendes humor. Kevin er også skilt og har en datter - og så bor han i Københavnsområdet. Camilla har to sønner med to forskellige fædre, og hun bor i Nordjylland.

Men kærligheden og kemien mellem de to er stærk, så det ender med at Kevin flytter over til Camilla. Sammen får de også en søn.

Kevins indtræder i "De unge mødre", og igen er medierne med til hverdag og fest. 

Camillas mange talenter 

Sammen med Kevin kommer der for alvor ro og styr på Camillas liv. Den sammenbragte familie fungerer godt, Kevin støtter og opmuntrer Camilla, når hun giver sig kast med nye projekter. Camilla får en uddannelse som kommunal kontorassistent og bygger ovenpå.

Sideløbende arbejder hun som vægttabscoach i Fitall, hun udgiver kogebøger, bliver blogger og reklamerer for forskellige produkter på de sociale medier, hun designer køkkenmøbler, bliver vært på Reality Award og bliver medejer af tøjwebshoppen Leiberg.dk. 

Alt sammen mens hun passer sit 37 timers job i kommunen.

Seneste udfordring er et job som medvært på "Vi elsker 90erne", der løber af stablen i Aalborg i august 2020.

Og - nå ja, så har hun og manden Kevin da også sammen sideløbende totalrenoveret deres nye hjem, en villa i Aalborg.

Camilla har fart på - og sådan vil det nok altid være, siger hun med et stort smil:

- Når jeg ikke er her mere, så kunne det sgu da være megafedt, hvis folk tænkte: Det var da hende der - hun har da gjort et eller andet. Lige med en vind med 180 kom hun løbende. Så var der alligevel et eller andet, der har sat sit spor. Så tænker jeg faktisk ikke, det kunne blive større. Og så håber jeg faktisk også, at når jeg ikke er her mere, at mine børn kan sidde tilbage omtænke: Kæft, hvor var min mor en skidegod mor! Og hvor var hun sej! 

Se portrættet af Camilla Framnes her.