Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Portræt: Realitykendissen Camilla Framnes’ utrolige forvandling

Se et portræt af Camilla Framnes her.

32-årige Camilla Framnes, kendt fra realityserien “De Unge Mødre”, har i sit liv oplevet flere op- og nedture end de fleste jævnaldrende.

32-årige Camilla Framnes makker lidt med selfie-udstyret hjemme i stuen i den nyrestaurerede villa i Aalborg.

Lyset tændes, og med et klik på mobilen træder Camilla et skridt tilbage, lægger hovedet på skrå og holder smilet.

Hun er igang med at tage billeder og lave salgsvideoer, der skal lægges ud på de sociale medier, så hendes følgere kan købe tøj og sko fra firmaet Leiberg.dk, som Camilla er blevet medejer af.

I dag er det blandt andet et par sorte stramme jeans, en tætsiddende t-shift og en meget gul habitjakke, der skal promoveres. Og der er ingen vaklen, når Camilla går igang foran kameraet. Selvsikkerheden lyser ud af hende.

Men sådan har det ikke altid været.

En svær skolegang

Camilla er født i den lille by Mou i Nordjylland. Hendes forældre er norske, og hendes mor var kun 16 år, da hun blev gravid med Camilla, og parret flyttede til Danmark.

Camilla husker sin tidlige barndom som tryg og rar. Hun havde masser af legekammerater og dyrkede en del sport. Var populær og meget slank, ja, en overgang næsten for tynd.

I skolen gik det knapt så godt.

- Det interesserede mig ikke. Jeg har fået ekstra-undervisning i alt, så jeg nåede jo nærmest kun lige afklare mig i folkeskolen, fortæller Camilla med en lille latter.

Bedre blev det ikke, da Camilla begyndte at hænge ud med dem, der var lidt ældre end hende selv. De var interessante, især dem, der var skaldede og kørte på knallert, husker Camilla, der også indrømmer:

- Jeg var lidt af en rod, tror jeg. Der blev testet nogle grænser.

Så Camillas unge mor besluttede sammen med kommunen at sende Camilla bort på en kristen efterskole.

Efterskolen vokser på Camilla

Væk fra kammeraterne med den dårlige indflydelse begynder Camilla at interessere sig for skolearbejdet, og hun flytter sig karaktermæssigt op med et par karakterer. Desværre er der også andet, der flytter sig på Camilla, nemlig vægten.

Camilla får på efterskolen tilnavnet "Skraldespanden" fordi hun spiser alles rester. Resultatet er en stor vægtstigning, som Camilla kommer til slås med i flere år.

 

Da Camillas tid på efterskolen er slut, vender hun hjem forældrene i Mou. Her flytter hun ind sammen med kæresten Kieu. Men så opdager den 17-årige Camilla til sin store overraskelse, at hun er blevet gravid. Det unge par vælger at beholde barnet og flytter hjemmefra.

Camilla plages af dårlig samvittighed overfor sin mor. Hun føler, at hun som ung gravid igen bliver den uglesete i den lille by Mou.

De unge mødre

I løbet af graviditeten opdager Camilla, at der søges medvirkende til den nye serie "De unge mødre" i realitygenren.

Den højgravide Camilla tilmelder sig lidt i sjov. Til sin overraskelse bliver Camilla udvalgt, og kameraerne snurrer kort efter til fødslen af Camillas første søn.

Fra da af og de kommende 11 år er der jævnligt tv-folk i Camillas liv. Til hverdag og fest. Når det går godt og når det går skidt i parforholdet. Skilsmisser, yderligere to graviditeter og et brudt forhold til kæresten Kieu, et nyt stormfuldt forhold, der ender med bryllup og ganske kort efter skilsmisse.

Camillas liv udbasuneres på tv, i kulørte ugeblade og på de sociale medier. Camilla nyder generelt berømmelsen, men da skilsmissen bliver offentliggjort, gør det for alvor ondt at være i offentlighedens søgelys:

- Lige pludselig så har alle en holdning til dig. Ikke nok med du sidder i lort til halsen, så har alle andre en mening om dig. Uanset hvor du går. Folk kiggede skævt til mig, fortæller en dybt bevæget Camilla. Hun fortsætter:

- Det har sat sig rigtig dybe ar. Og det er noget, jeg har brugt rigtig meget tid på at snakke med nogen om sidenhen, fordi det var så umenneskeligt.

I løbet af serien har Camilla også fået et andet problem: de 20 kilo, hun tog på i vægt på efterskolen, stiger med årene - og vægten når langt over de 100 kilo. Camillas selvtillid er på nulpunktet og hun fungerer fysisk dårligt som mor, hun er besværet og overvægten forhindrer hende i at lege med hendes to små sønner.

Livsstilsændring

Camillas redning bliver et tilbud om at medvirke i "De unge mødres drøm". Her guides Camilla af fitnessdronningen Charlotte Bircow til en livsstilsændring. Camilla mobiliserer al sin viljestyrke, og det lykkes hende at smide cirka 75 overflødige kilo.

Camilla blomstrer op - og så møder hun kærligheden igen.

Ny mand, nyt barn

Kevin, der er et par år ældre end Camilla, falder pladask for kvinden med det lange sorte hår, det smukke smil, den nordjyske lune og hendes humor. Kevin er også skilt og har en datter - og så bor han i Københavnsområdet. Camilla har to sønner med to forskellige fædre, og hun bor i Nordjylland.

Men kærligheden og kemien mellem de to er stærk, så det ender med at Kevin flytter over til Camilla. Sammen får de også en søn.

Kevins indtræder i "De unge mødre", og igen er medierne med til hverdag og fest.

Camillas mange talenter

Sammen med Kevin kommer der for alvor ro og styr på Camillas liv. Den sammenbragte familie fungerer godt, Kevin støtter og opmuntrer Camilla, når hun giver sig kast med nye projekter. Camilla får en uddannelse som kommunal kontorassistent og bygger ovenpå.

Sideløbende arbejder hun som vægttabscoach i Fitall, hun udgiver kogebøger, bliver blogger og reklamerer for forskellige produkter på de sociale medier, hun designer køkkenmøbler, bliver vært på Reality Award og bliver medejer af tøjwebshoppen Leiberg.dk.

Alt sammen mens hun passer sit 37 timers job i kommunen.

Seneste udfordring er et job som medvært på "Vi elsker 90erne", der løber af stablen i Aalborg i august 2020.

Og - nå ja, så har hun og manden Kevin da også sammen sideløbende totalrenoveret deres nye hjem, en villa i Aalborg.

Camilla har fart på - og sådan vil det nok altid være, siger hun med et stort smil:

- Når jeg ikke er her mere, så kunne det sgu da være megafedt, hvis folk tænkte: Det var da hende der - hun har da gjort et eller andet. Lige med en vind med 180 kom hun løbende. Så var der alligevel et eller andet, der har sat sit spor. Så tænker jeg faktisk ikke, det kunne blive større. Og så håber jeg faktisk også, at når jeg ikke er her mere, at mine børn kan sidde tilbage omtænke: Kæft, hvor var min mor en skidegod mor! Og hvor var hun sej!

Se portrættet af Camilla Framnes her.

Brand hos ungdomspartier muligvis påsat: - Det er rigtig ærgerligt

Foto: Per Frank Paulsen

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Nordjyllands Politi skal lave nærmere undersøgelser for at finde ud af brandårsagen, og om den har været påsat.

Det var en ubehagelig overraskelse, som Liberal Alliances Ungdom og Dansk Folkepartis Ungdom i Aalborg stødte på i morges.

I løbet af natten har der været en mindre brand på Skudehavnsvej i Aalborg i den bygning, hvor de to ungdomspartier hører til.

- Jeg og min kæreste har været dernede i dag for at kigge på det. Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, siger Lærke Hermansen, der er lokalformand for Liberal Alliances Ungdom i Aalborg.

Muligvis påsat

Branden forårsagede kun udvendige skader, men Nordjyllands Politi fortalte tidligere lørdag, at der skal laves nærmere undersøgelser om brandårsagen, fordi man ikke kan udelukke, at det er en påsat brand.

- Vi er selvfølgelig berørte over det, at der er brand i vores lokaler. Vi ved jo ikke, hvad det kommer af, men hvis det er påsat, så tror vi ikke, at det er politisk. Hvis det var politisk, tror vi, at det ville være værre, siger Alex Brokholm, der er lokalformand for Dansk Folkepartis Ungdom i Aalborg.

Lærke Hermansen tror heller ikke, at branden er blevet påsat på grund af politiske overbevisninger.

- Jeg kan godt forstå, man kan få den tanke, men der kan være mange andre grunde til, at branden opstår. Det er bare en rigtig ærgerlig situation.

- Men det er op til politiet at finde ud af, og det er svært at gisne om nu, siger Lærke Hermansen.

Det er Aalborg Kommune, der ejer bygningen, mens de to ungdomspartier lejer sig ind og bruger det som klublokaler. Sidste år var der også en brand i lokalerne, uden man fik en opklaring af, hvad der havde antændt det.

- I 2023 var det jo langt værre end nu, men vi kan kun vente på, hvad efterforskningen viser, siger Alex Brokholm.


Le har fire kæpheste: - Hver af dem har sin egen personlighed

Foto: Robert Bedsted / TV2 Nord

Le med sine fire kæpheste

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Le har været med til at arrangere sit eget stævne med hjælp fra både mor og farfar.

For de fleste ligner det bare et kosteskaft med en bamse på toppen. For 11-årige Le Sand Haven er det, det tætteste hun kommer på hendes egen pony og hendes mors hest.

- Det her er Coco. Hun er lidt lettere end de andre, forklarer den unge rytter, da TV2 Nords udsendte møder hende ved et ridestævne for kæpheste i Serritslev.

Og det er ikke bare Coco, som er speciel.

- Beauty er den letteste af mine heste, så det er hende jeg springer højt med. Og så er der Ringo og Maximus. De er begge to lidt tunge i det, forklarer hun.

VIDEO: Herunder kan du se hele indslaget:

Farfar hjalp til

Ridestævnet i Serritslev er Les egen idé. Da hun for alvor var begyndt at træne med sine kæpheste, tog hun fat i sin farfar Martin Haven, der er pensioneret tømrer. Ambitionen var at lave en hel springbane, så hun kunne holde et stævne.

- Vi kiggede lidt rundt og fandt ud af, at prisen på et spring til kæpheste var fra 600 kroner og op, så jeg måtte i værkstedet og se, hvad jeg havde på lager, forklarer den stolte farfar, som straks gik i gang med at løse opgaven.

Le Sand Haven, der til dagligt rider almindelige heste og ponyer, kom med instruktioner til tømreren om, hvordan hun ønskede springene og i takt med, at de blev færdige, har hun selv malet både stolper og bomme til hele ridebanen.

- Det er rigtig god træning for ryttere, for mange af øvelserne på en kæphest og en rigtig hest er de same, og så er det en fremragende måde at få motion på, lyder det fra Les mor Jane Sand Haven.

I dag blev ridebanen så stillet op i Vendelbohallen i Serritslev og ridestævnet var en realitet. 65 starter blev afviklet i løbet af dagen med ridepiger fra hele regionen og deres medbragte kæpheste.

Jane Sand Haven (tv.), Le og farfar Martin foran ridebanen Foto: Robert Bedsted / TV2 Nord

Helikopter finder person i vandet: Er fløjet til sygehuset i Aalborg

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Artiklen er opdateret klokken 14:40, efter personen er blevet reddet op af vandet og er på vej mod sygehuset.

Lørdag eftermiddag var en redningsaktion i gang ved Skagen.

Skagen Redningsaktion havde redningsbåde i vandet, og SAR-helikopteren fra Flyvestation Aalborg var også sendt i luften.

- Det sker på baggrund af et nødsignal om en vinterbader, der muligvis er nødstedt, lød det fra vagthavende hos Forsvarets Operationscenter.

Det var personer på stranden, der slog alarm, da de så en person, som havde problemer.

Efter søgen i området hvor personen var blevet set, fandt SAR-helikopteren den nødstedte person i vandet.

- Helikopteren fik bragt personen med sig op, og personen passer til det signalement, der blev givet. De er på vej til sygehuset i Aalborg lige nu, siger vagthavende hos Forsvarets Operationscenter til TV2 Nord klokken 14:40.

- Sagen er afsluttet fra vores side, og redningsfartøjerne er også på vej i havn, lyder det.

Der er foreløbigt ingen melding om tilstanden på personen.


Få forklaringen: Derfor fravælger Venstre-profil Nordjylland

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

Christian Friis Bach oplyser lørdag, at han skifter Nordjyllands Storkreds ud med Sjællands Storkreds.

Venstre-politikeren Christian Friis Bach fik ved det seneste folketingsvalg 1489 personlige stemmer, da han blev valgt ind i Folketinget i Nordjyllands Storkreds.

Men nu forlader han det nordjyske. Social- og handicapordføreren for Venstre skifter Nordjyllands Storkreds ud med Sjællands Storkreds.

Tre hovedårsager

Skiftet væk fra Nordjylland er en beslutning, der har været undervejs. Faktisk siden han skiftede Radikale Venstre ud med Venstre i august, fortæller han.

- Jeg har været rigtig glad for at være i Nordjylland, og jeg har følt mig godt hjemme. Så det har også været i overvejelserne, om jeg skulle blive, siger han til TV2 Nord.

Venstre-politikeren nævner, at der er tre årsager, der gør, at han fremover stiller op på Sjælland.

- For det første er det af respekt for mine gamle kolleger i Radikale Venstre i Nordjylland, og det arbejde de har gjort for mig. Det vil ikke være så sjovt, hvis jeg skulle stå og kæmpe om de samme lygtepæle mod nogle af dem, som har hjulpet mig med at sætte plakater op tidligere.

Derudover har der været et større analysearbejde i gang fra Venstres side, siden Christian Friis Bach blev en del af partiet.

- Der er analysefolk, der har haft gang i den helt store regnemaskine, for at finde ud af hvor jeg kan gøre den største forskel for Venstre. Og det er på Sjælland. Det handler om, hvordan stemmerne faldt sidste gang, og hvem der stiller op hvor, siger Christian Friis Bach.

- Og så til sidst er det jo selvfølgelig nemmere praktisk, når jeg bor på Sjælland. Også selvom jeg har meget familie i Nordjylland og ofte kommer deroppe, lyder det.

Har nordjyske stemmer i baghovedet

Selvom Christian Friis Bach nu fremover stiller op i Næstved-kredsen, så vil de nordjyder, som har givet deres stemme til Venstre-politikeren ikke blive glemt, forsikrer han.

- I den tid jeg er i Folketinget, vil jeg stadigvæk bakke op om Nordjylland og kæmpe for den nordjyske dagsorden. Der er nordjyder, der har stemt på mig, og jeg vil fortsat kæmpe for dem, siger Christian Friis Bach og nævner kampen om et forbedret elnet og de store investeringer i Forsvaret som noget, der skal komme Nordjylland til gode.

Christian Friis Bach oplyser desuden, at der også har været nordjyske lokalkredse hos Venstre, som har forsøgt at få ham til at stille op for dem.


Jaget og overfaldet: Hjemløse Flemmings største drøm er blevet virkelig

Foto: Lonni Vad Dam Daugaard/ TV2 Nord

Lyt til artiklen

Stop afspilningen

Genoptag afspilning

- Det med at leve på gaden er sgu ikke lutter lagkage.

Sådan siger Flemming Meder Hansen, der har været ude for lidt af hvert gennem livet.

Med en barnevogn fyldt med sine ejendele og hunden Iza levede Flemming i mange år på gaden.

Men det kunne han ikke holde til længere.

- Jeg har dårlige ben og ryg, og Iza er jo ni år gammel. Hun er også en gammel pige efterhånden, fortæller han.

Efter en svær opvækst og en fængselsdom havde Flemming oddsene imod sig.

Han oplevede at blive jaget væk og endda overfaldet, mens han sov på gaden.

- Den ene stod og joggede mig på halsen, og så blev jeg ellers frarøvet, alt jeg ejede. Telefon, penge, alt hvad der kunne bruges, fortæller han om det hårde liv som vagabond.

Men nu er lykken vendt, for Flemming har fået sin egen treværelses lejlighed i Mosbjerg.

Foto: Lonni Vad Dam Daugaard/ TV2 Nord

Lejligheden er fyldt med møbler fra genbrug, og snart skal et stort billede af ham og Iza pryde en af væggene.

Du kan se hvordan det er lykkedes Flemming - selv, uden kommunens økonomiske hjælp - at sin helt egen lejlighed, nederst.

Stedet er blevet en tryg base for den tidligere vagabond og hunden, der allerede har faste pladser. Sofaen, der er købt for 300 kroner i genbrug, er nemlig Izas domæne. Flemming må i stedet nøjes med gyngestolen.

- Iza skal være her, vi andre må være her, siger Flemming.

Han har jævnligt besøg af venner, der glædeligt kommer for at hygge med en øl eller to, men det er noget ganske andet, han nyder mest:

- Du kan lukke din dør. Og du kan tage tøjet af og sidde i underbukser. Og du kan sidde og slappe af uden at skulle tænke på, om der kommer nogen, fortæller Flemming.

Se 'Iza og vagabonden' her: