Forældre raser over ordning til deres børn og tager nyt greb i brug for at råbe kommunen op

Frustrede forældre har samlet tusindvis af kroner ind til avisannoncer i håb om at sætte mere fokus på den midlertidige børnehave på skolen i byen.

- Kære byråd i Rebild Kommune. Vi vil gerne i dialog med jer, men I lytter ikke.

Sådan lyder begyndelsen på en avisannonce, som Julie Mackenhauer og en lang række forældre har skrevet direkte henvendt til Rebild Kommune.

I flere måneder har de luftet deres utilfredshed. Forældrene er nemlig langt fra tilfredse med de forhold, der er etableret på Skørping Skole i forbindelse med den midlertidige børnehave.

- Jeg synes, at rammerne er for klemte til børnehavebørn. Børnehavebørn skal kunne udfolde sig fysisk, og de skal kunne sidde og lege og fordybe sig, og det er der ikke muligheder for, siger Julie Mackenhauer og tilføjer:

- Problemet med lokalerne er, at der er to store lokaler til 50 børn, som er fem-seks år gamle, så der er rigtig meget larm, og der er begrænset adgang til udearealerne.

Se indslaget i bunden af artiklen

Fra 1. januar 2023 blev de ældste børnehavebørn i Skørping flyttet væk fra deres vante rammer, fordi børnetallet i dagtilbuddene efter nytår ville overskride normeringen.


Siden da har forældrene til børnene følt, at de har talt for døve ører. Derfor har knap 100 forældre samlet i omegnen af 15.000 kroner ind til avisannoncer for at sætte fokus på problemet.

Forløbet, som børnene har gået i, hedder ’Børn På Vej’, og mandag starter de i førskolegruppe.

Faciliteter deler vandene

Peter Hansen (S), medlem af børne- og familieudvalget i Rebild Kommune indrømmer, at han er overrasket over, hvor dårlige faciliteterne til børnene er. 

Efter påskeferien skal børne- og familieudvalget i kommunen holde et udvalgsmøde, og her udelukker Peter Hansen ikke, at der kan ske ændringer.

- Jeg forventer, at vi tager det op til drøftelse, hvad vi har tænkt os, der skal ske i fremtiden, fordi det her er efter min mening ikke holdbart i længden, siger han.

Helt så ligefrem er Anna Oosterhof (V), der er formand i børne- og familieudvalget i Rebild Kommune, ikke.

- Vi taler om, hvordan det går, hvordan er situationen lige nu, og hvordan kan vi gøre det anderledes. Eller måske skal vi bevare situationen, det ved jeg ikke endnu. Men vi skal kigge på det, siger hun.

Selvom forældrene mener, at rammerne er dårlige for børnene, så er der ifølge indskolingslederen ikke tegn på mere mistrivsel end ellers. Alligevel håber Julie Mackenhauer, at politikerne laver ændringer efter mødet 12. april.

- Vi vil gerne se, at de laver en løsning, så vi med ro i sindet kan gå efteråret i møde, så vi kan vide, hvad vores 4-årige børn, de skal her til efteråret, siger hun.

I Skørping er en gruppe forældre så frustrerede over de forhold, kommunen byder deres børn, at de har samlet flere tusinde kroner ind til at indrykke en annonce i Nordjyske og Jyllands-Posten. Med annoncerne håber de at få opmærksomhed fra kommunen.

Seneste nyt

fra Nordjylland