Seneste nyt

fra Nordjylland

Ny grøn oase i Støvring indviet

Onsdag blev en ny rekreativ oase ved Mastrupsøerne i Støvring indviet. 

Det er arbejdet med at genetablere den oprindelige ådal ved søerne, der nu er afsluttet. 

Og det har været en vanskelige process på grund af vejret. Den store regnmængder i sommerhalvåret har nemlig givet udfordringer undervejs. 

Derfor takkede borgmester Jesper Greth (V) de borgere, der på grund af projektet har måtte køre omveje og finde vej til andre grønne oaser, mens gravearbejdet har stået på.

Børn fra Karensmindeskolen var med til at plante træer
Børn fra Karensmindeskolen var med til at plante træer
Foto: Rebild Kommune

- Det er et kæmpe projekt, vi nu er kommet i mål med, og det skyldes særligt det forbilledlige samarbejde, der har været mellem Rebild Kommune, Rebild Forsyning og Jokumsen, som har været entreprenør på opgaven, understreger Jesper Greth, og fortætter:

- Selvom det endnu er småt med græs, buske, træer og andre planter, kan man godt fornemme, at området bliver en grøn oase, når det hele er vokset til. Her kommer til at være masser af muligheder for både planter, dyr og mennesker.

Men det er kun gravearbejdet der nu er overstået. Området er stadig bart, og derfor blev der til indvielsen plantet træer og buske, der var doneret af organisationen 'Plant et træ'.

Rebild Kommune forventer desuden at plante træer og buske i løbet af efteråret, ligesom der skal bygges en bro og opsættes bord og bænke.