LIGE NU:

Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Region Nordjylland er i gang med at vaccinere personer i gruppe fem – særligt udsatte borgere. I dag blev 100 hjemløse og udsatte vaccineret i Aalborg Kommune.

Torsdag slangede køen sig foran de blå døre til Frelsens Hærs Varmestue i Aalborg. Den første til at få et stik mod coronavirus var 56-årige Dan Mortensen. 

- Det vil give mig mere ro på. Og så mærker jeg også, at der bliver tænkt på os, siger Dan Mortensen, der tidligere har været hjemløs og i dag bor i et opgangsfællesskab i Aalborg.

Han var én af 100 personer, der torsdag blev vaccineret et af de ialt tre steder i Aalborg Kommune. Og dagen har været længe ventet, fortæller centerchef for Sociale Indsatser i Aalborg Kommune, Tina Maria Larsen.

- Jeg er monsterlettet. Jeg har været rørt og haft tårer i øjnene, siger hun.

- Det her en målgruppe, som virkelig har fortjent noget godt, som har svære vilkår, og hvor risikoen for et alvorligt forløb med corona var stor. Så det er virkelig en stor lettelse, at vi er gået i gang, siger Tina Maria Larsen, og understreger, at det har krævet et omfattende og opsøgende koordineringsarbejde.

I dag blev 100 hjemløse og udsatte personer vaccineret Aalborg Kommune. Det foregik i Frellsens Hærs lokaler i samarbejde med Region Nordjylland og de praktiserende læger.

Få smittede blandt hjemløse

I kommunen har man blandt hjemløse blot været ramt af ét udbrud for 14 dage siden.

- Vi har holdt vejret i snart et år, og vi har stort set ikke haft smitte. Så jeg vil rette en kæmpe ros til de udsatte borgere, der har fulgt retningslinjerne.

Snart bliver det muligt at tilbyde særligt udsatte i hele regionen en vaccine.

- Vi er i fuld sving og vaccinerer tre steder i Aalborg i dag, og vi satser på at allokere 500 vacciner om ugen til bosteder og hjemløse, så vi kan få vaccineret den her sårbare gruppe i alle kommunerne, lyder det fra Jan Nybo, der er vaccinechef i Region Nordjylland.

quote Jeg ved, det er svært, men der er hjælp og håb forude. Tag imod den vaccine.

Dan Mortensen, medlem, Aalborg Kommunes udsatteråd

Dan Mortensen, der også sidder i Aalborg Kommunes udsatteråd, havde et klart budskab.

- Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre - på den ene eller anden måde. Nu er vaccinen kommet lidt i gang. Jeg ved, det er svært, men der er hjælp og håb forude. Tag imod den vaccine.

Vaccinationsindsatsen foregik i samarbejde mellem Region Nordjylland, de praktiserende læger og Aalborg Kommune. 

I morgen begynder Region Nordjylland såkaldt storskalavaccination. Her vil man forsøge at teste 5000 personer på én dag. Målet er snart at kunne nå 10.000.