Finsk-ejet firma skal køre ambulancer i seks kommuner - se her hvilke

Med regionsrådets beslutning om en ny struktur for ambulance- og patienttransport-kørslen i Nordjylland bliver det i én del af landsdelen Region Nordjylland, der overtager opgaven, mens firmaet PreMed skal løse opgaven i resten af Nordjylland.

Hvis borgere i Vesthimmerland, Rebild, Mariagerfjord, Thisted, Morsø og en del af Jammerbugt Kommune efter 1. april 2022 skal ud og køre i ambulance eller bruge en patienttransport, vil kørslen blive udført af det finsk-ejede firma PreMed. 

For alle øvrige nordjyder bliver det Region Nordjylland, der står for kørslen.

Det er konsekvensen af en helt ny struktur for ambulancekørslen i Nordjylland, som et flertal i regionsrådet tirsdag vedtog.

Fra næste forår er Falck fortid

I dag er det Falcks ambulancer, der betjener hele Nordjylland. Men Falck vil fra næste forår være fortid i forhold til ambulance- og patienttransport i Nordjylland. 

Selv om det altså i fremtiden bliver to operatører, der står for kørslen, skal man som borger i fremtiden ringe ét sted hen, uanset hvor man bor. 

Regionen vil drive den enhed, man ringer til, hvis man skal bruge en ambulance, og herfra sender man den ambulance, der er nærmest. Det gælder, uanset om ambulancen eventuelt skal krydse en kommunegrænse.

I Region Nordjylland arbejder man i øjeblikket med planer, der måske fører til, at der kommer flere ambulanceberedskaber end hidtil. Men den struktur, der nu er vedtaget, omfatter 44 ambulanceberedskaber - det samme antal som i dag.

På kortet nedenfor kan du se, hvor beredskaberne får hjemme.

ambulance beredskaber region nordjylland
Foto: Region Nordjylland - Den Præhospitale Virksomhed

Jammerbugt-området bliver delt mellem de to operatører

I udbuddet af kørslen var Nordjylland delt op i fire geografiske områder. I to af disse - Vest og Syd - skal PreMed stå for kørslen, mens regionen selv overtager opgaven i Aalborg Kommune og det meste af Vendsyssel. 

Grænserne mellem områderne følger stort set kommunegrænserne. Der er dog én undtagelse, idet den meget vidtstrakte Jammerbugt Kommune bliver delt mellem de to fremtidige operatører. 

Ambulancerne i Pandrup bliver en del af Region Nordjyllands ansvarsområde, mens beredskaberne i Brovst og Fjerritslev drives af PreMed.

Beslutningen betyder, at både PreMed og Region Nordjylland nu skal anskaffe sig garager og køretøjer og ikke mindst ansætte personale. Region Nordjylland har allerede annonceret, at man den 2., 4., 8. og 11. marts holder virtuelle møder, hvor interesserede kan høre mere om de stillinger, der opslås i det nye ambulanceberedskab.

Det fremgår af informationen om dette, at man i givet fald ansættes som ambulanceredder på en FOA-overenskomst. Falckreddere har været organiseret i 3F.


Seneste nyt

fra Nordjylland