Seneste nyt:

Nordjyske ishockeykvinder til Vinter-OL i Beijing

Det danske kvindelandshold i ishockey er samlet og isoleret omkring Rødovre Skøjtehal, hvor de er i fuld gang med de sidste forberedelser, inden de torsdag sætter kursen mod Kina og for første gang deltager ved Vinter-OL.

Der bliver skærmet godt omkring ishockeykvinderne, der har skøjtehallen helt alene. Ingen andre benytter faciliteterne i hal 2 i Rødovre.

Det var meningen, at landsholdet skulle have spillet en træningskamp tirsdag mod Sverige, men den er aflyst, da man simpelthen ikke tør binde an med risiko for smitte, så i stedet bliver der to gange træning de næste par dage.

Mandag fik dele af pressen så lov til at komme “ tæt” på landsholdet, hvis man kunne stille med en negativ PCR-test.

TV2 Nords journalist Mogens Jørgensen fik lejlighed til at tale med de to nordjyder, der skal til Vinter-OL 2022 i Beijing.

TV2 Nord fik denne gang lejlighed til interviews med de to nordjyske ishockeykvinder, der er udtaget til landsholdet, Simone Jacquet og Josefine Jakobsen.

Brænder for isen

Simone spiller i AaB Ishockey og har spillet med på landsholdet i over 10 år, ikke nok med hun træner seks gange om ugen, hun er også mor til to og har fuldtidsjob, og indimellem træner hun sine to små piger, som også spiller ishockey. 

Hun føler tit hun nærmest lever i skøjtehallen i Gigantium, men heldigvis har hun en mand, der også interesserer sig for ishockey og selv er træner.

Foruden at spille på kvindeholdet i AaB Ishockey, så er hun også fast “mand“ på U17-herreholdet.

- Og her kommer jeg så som mor og spiller med de unge drenge i den gode alder, griner Simone, som nu får opfyldt sin drøm om at komme til Vinter-OL. 

Bror er med

For Josefine Jakobsen venter der en ekstra stor oplevelse til Vinter-OL, for ikke nok med at det er Josefines store drøm, der går i opfyldelse, får hun følgeskab af sin storebror Julian Jakobsen, som er udtaget til det danske herrelandshold.

Josefine Jakobsen er en lang solstrålehistorie. 

Som lille var hun hørehæmmet, og har den dag i dag fast hørerapperat. Men det har ikke haft nogen negativ indvirkning på hendes karriere, som både har bragt hende til USA og nu til Sverige, hvor hun spiller for det svenske storhold, Djurgården. 

- Tværtimod har det været en fordel, fortæller Josefine i et meget åbent og ærligt interview til TV2 Nords udsendte medarbejder til pressemødet.

Josefine Jacobsen er en af de absolut største stjerner blandt danskerne.
Josefine Jacobsen er en af de absolut største stjerner blandt danskerne.
Foto: Mogens Jørgensen / TV2 Nord

Vil dele oplevelsen

Hun glæder sig til at opleve Vinter-OL, og så håber hun, hun får nogle timer med sin storebror, så de kan opleve Vinter-OL sammen. Måske er de endda så heldige, at de kan se hinanden spille under OL.

TV2 Nord udkommer inden længe med dagens interviews med de to piger i fuld længde, hvor de fortæller nærmere om udfordringer, styrker og karrieren.

Her fortæller Simone Jacquet, hvordan hendes hverdag ser ud, og det kan tage pusten fra enhver.

Josefine Jakobsen fortæller i interviewet ærligt om sit handicap, men også om drømme helt tilbage i 2010, hvor hun udtalte til den lokale sportsavis, at hun ville med til OL. Det kommer hun nu.