LIGE NU:

Vivi og Per kører på ferie i en veterantraktor - og vognen er hjemmebygget

De fleste kender formentlig den klassiske campingferie ved Gardasøen, hvor familien kører ned gennem Europa med sin campingvogn. Men kender du også varianten med hjemmebygget campingvogn og veterantraktor?

Chancen for, at du gør, er nok minimal, men det er ikke desto mindre den variant, som et ægtepar fra Gøttrup fredag drog afsted på. 

Vivi og Per fra Gøttrup fik øjnene op for ferieformen, efter at Per havde arrangeret en kortere tur for nogle år siden med et par venner fra Han Herred Traktorlaug rundt langs den nordvestjyske kyst. 

- Det startede med, at vi skruede i maskinerne hver torsdag hos Han Herred Traktorlaug, og så aftalte vi at tage på tur sammen med to andre par, og vi synes, det var sjovt. Og den her gamle Deutz, den har jeg selv restaureret, siger Per Brun og fremviser stolt veterantraktoren, som de skal trække den hjemmebyggede campingvogn med. 

For Per Brun og konen er der mange årsager til, at det netop er denne ferieform, der har hængt ved.

- Vi er ikke til den klassiske charterrejse. Og vi har faktisk heller ikke lyst til at være i Italien, siger Per Brun.

Campingvogn lavet af genbrugsmaterialer

Hos fruen i huset er der store forventninger til den nært forestående ferie, på trods af en indledende skepsis om at skulle have traktoren med på ferie. 

- Sidste år var jeg skeptisk over at skulle på ferie med en traktor, men nu har jeg ikke lyst til andet. Sammenholdet med de andre, som vi er på tur med, det er bare så skønt, siger Vivi Brun. 

Men en selvbygget campingvogn laver ikke sig selv. Forud er der gået mange arbejdstimer med at klargøre og færdigbygge campingvognen, for at turen kunne blive en realitet.

 - Det har kostet rigtig mange arbejdstimer at lave den her campingvogn. Den er primært lavet af genbrugsmaterialer. For eksempel er vinduerne fra det gamle stuehus, og da jeg er en samler, så er meget af træet i den noget, som jeg havde til at stå, siger Per Brun. 

I år er det anden gang, ægteparret tager på ferie med campingvogn og veterantraktor. Men, det er absolut ikke sidste gang, at de skal afsted, fortæller Per Brun.

- Vi har allerede snakket om, at næste år går turen til Læsø. 

Per Brun og Vivi Brun er ikke de eneste, der kan lide at køre på ferie i en utraditionel campingvogn. I 2020 fortalte vi denne historie om en anden bemærkelsesværdig vogn:

Det behøver ikke at være hverken fancy eller dyrt at anskaffe sig en campingvogn. Per Paarup og hans to børn fra Aarhus-området er lige nu på "Tour de Nordjylland" i en noget bemærkelsesværdig campingvogn.