Mors-Thy klasker Aalborg Håndbold 29-25

I håndboldsammenhæng er Mors-Thy lillebror i forhold til mægtige Aalborg Håndbold, som mandag aften fik et rap over nallerne af den bette.

Aalborg-holdet med træner Jesper Jensen i spidsen var åbenbart faldet i søvn i spillerbussen på turen til Thisted. Måske var det manglen på motorvej og høj fart, der havde lullet spillerne ned i tempo, i hvert fald var det Mors-Thy, som blæste afsted fra start, da de to hold mødtes mandag aften.

Mors-Thy mandskabet virkede mere klar til mandagens kamp, og kommer foran hele 5-0. Aalborg formår ikke at få svaret Mors-Thy igen.

Og det hjalp heller ikke Aalborgholdet, at de i første halvleg spiller ti minutter i undertal, og at Simon Hald, der ellers spiller en rigtig god kamp mod Skjern, allerede efter 15 minutter har fået to gange to minutters udvisning.

Samtidig med at Aalborgs forsvar og en Andreas Palicka, som kun har en redningsprocent på 18 i 1.halvleg, ikke slår til, virker angrebsspillet heller ikke til at fungere. Det norske playmakertalent Sander Sagosen, spiller i 1.halvleg på ingen måde op til hvad man forventer af ham, og da han er en stor del af Aalborg angreb, virker det i første halvleg svært for Aalborg, som må gå til pause bagude 15-9.

Jesper Jensens fokuspunkter.

Før kampen havde Aalborg træner Jesper Jensen fortalt HBOLD.dk, at man skulle have ekstra fokus på spilere som Mors-Thy venstrebacken Tobias Ellebæk, og målmand Dane Sijan.

Dane Sijan er efter 20. minutters spil nødsaget til at forlade banen, med noget som ligner en skulderskade, og han erstattes af Nikolaj Pedersen som er kommet til klubben fra Aarhus håndbold. Han bliver i Mors-Thy-

målet resten af kampen og gør en god figur.

Tobias Ellebæk laver seks mål i kampen, fem af dem på straffekast, så Aalborg virker til, at have fint styr på Ellebæk. Det tvinger andre spillere til at træde i karakter. Den udfordring tager spillere som Jonas Porup, den nyerhvervede islænding Agnar Jónsson og i særdeleshed stregspilleren Christoffer Cichosz op, og de gør det godt i Mors-Thy angrebet.

Duftede af Aalborg comeback

Jesper Jensens tropper starter anden halvleg som lyn og torden, og de virker til at have fået en opsang i pausen, og de henter hurtigt tre mål.

Mors-Thy svarer dog igen, og er efter 40 minutters spil igen foran med fem mål. Så kommer årets norske håndboldspiller, Sander Sagosen, ind på Aalborg-holdet igen, og ligesom der er snak om et hel andet Mors-Thy hold til denne kamp, er der også snak om en helt anden Sander Sagosen, som kommer på banen med den fart, det overblik og de mål, som man så ham hamre ind i sidste sæson.

Rød billet til Hald

Efter 42 minutter af kampen modtager Aalborgs streg og forsvarsdirigent, Simon Hald, det røde kort. Det betyder, at Aalborg skal ændre på midterblokken, og man forsøger sig nu med blandt andre Sander Sagosen. Det hele virker til at fungere for Aalborg, som gør det meget svært for Mors-Thy.

Efter 56 minutter har Aalborg kæmpet sig tilbage i kampen til stillingen 25-24, . Men Mors-Thy knækker igen Aalborg forsvaret, og kommer foran med tre mål. Det tvinger Aalborg frem i helbanepres, men Jan Paulsens mandskab fastholder roligheden og overblikket, og kører en overraskende 29-25 sejr hjem mod Aalborg Håndbold.