LIGE NU:

Nordjysk bryggeri leverer rekordregnskab

For ottende år i træk har Thisted Bryghus skabt overskud på bundlinjen - og det har aldrig været større.

Nordjyllands ubetinget største bryggeri - og landets femtestørste - har netop, på den årlige generalforsamling i Thy-Hallen, præsenteret regnskabet for 2019.

Og det var positivt nyt for de omkring 1200 aktionærer, der var mødt op til generalforsamlingen. Fra talerstolen kunne direktør Aage Svenningsen nemlig fortælle, at bryggeriet i 2019 havde et overskud på lige godt fire millioner kroner efter skat. Et overskud, der aldrig er set større i bryggeriets historie og som er det ottende overskud i træk.

Øget salg hæver overskuddet

Det rekordstore overskud er den håndgribelige konklusion på et 2019, der bød på store investeringer for Thisted Bryghus. Thisted Bryghus har investeret for massive 25,9 millioner. Penge, der er gået til en helt ny bygning og et nyt brygværk, der skal hjælpe bryggeriet godt ind i det nye årti. Et årti som man håber kan komme godt fra start, hvis væksten i salget fortsætter den takt, der blev slået an i 2019 og årene før.

- Vi har realiseret en nettoomsætning på 53.6 mio. kr., som er rekord og en stigning på godt 4,7 mio. kr. i forhold til sidste regnskabsår. Vi har de sidste fem regnskabsår og frem til i dag haft en sund omsætningsudvikling år efter år, med en vækst på 39%. Det er jeg tilfreds med, fortalte direktøren til generalforsamlingen.

Fakta om Thisted Bryghus

Vil fokusere på økologi

Direktør Aage Svenningsen fokuserede på generalforsamlingen også på fremtiden og her kom det frem at Thisted Bryghus, som for 25 år siden var det første bryggeri til at sende en økologisk øl på gaden i form af Økologisk Thy Pilsner, vil fortsætte det økologiske fokus. Blandt andet via et samarbejde med lokale Gyrupgård:

- Vi har i samarbejde med Gyrup, udviklet en række spændende produkter: Økologisk Øl Rug, Økologisk Øl Spelt og sidste skud på stammen: Økologisk Øl Havre. En serie af øl, hvor vi i samarbejde udvikler øllene i forhold til malttyper. Ligeledes kan vi konkretisere, hvilken mark malten er dyrket på. Det vil sige, vi kan følge produkterne fra jord til bord. Det er en rigtig god historie, slog Aage Svenningsen fast.