LIGE NU:

Ny sti i Klitmøller binder by og natur sammen

I samarbejde med Nationalpark Thy har Thisted Kommune søgt og fået støtte fra Nordea-fonden til at forlænge stiforløbet langs Klitmøller Å, så man kan gå fra Vesterhavet til Vandet Sø, som en del af projektet med at forlænge Ny Foreningsvej i Klitmøller. Nordea-fonden støtter Ny Foreningsvej med 450.000 kr.

Mens arbejdet med at etablere den nye sti langs Klitmøller Å, kaldet ”Foreningsvejen”, er i fuld gang, har Nordea-fonden sikret stiens forlængelse helt til Vandet Sø.

I et samarbejde mellem Thisted Kommune, Nationalpark Thy og med støtte fra Nordea-fonden bliver det nu muligt at gå langs åen og dermed bevæge sig fra Vesterhavet og helt ned til Vandet Sø.

-  Den er en vigtig brik i at få flere ud i det fri og en stor gevinst for hele området, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

- Vi har i mange år talt om, at det ville være fantastisk at kunne gå langs åen fra Vandet Sø til Vesterhavet eller omvendt, så det er en gammel drøm, der går i opfyldelse, siger Preben Holler, formand for Klitmøller Borger- og Handelsstandsforening. Og han fortsætter:

- Forbindelsen til Vandet Sø opfylder dermed også vores intentioner om at gøre Klitmøller til en by, hvor naturen er i højsædet, og hvor vi vægter adgangen til naturen højt.

Esben Oddershede, der er formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget, glæder sig også:

- I Kommunalbestyrelsen glæder vi os hver gang det lykkes at lave fælles indsatser med vores samarbejdspartnere som i dette tilfælde med Nationalparken, Naturstyrelsen og lokalsamfundet i Klitmøller.

Formidling langs ruten

Samarbejdet mellem Nationalpark Thy og Thisted Kommune gælder primært formidlingen langs det samlede stiforløb fra Ørhage til Vandet Sø.

Men det er også i Nationalpark Thys interesse at skabe forbindelser fra kystbyerne ud i nationalparken. Det fortæller Torben Juul-Olsen, som er formand for Nationalpark Thys bestyrelse:

- Det er oplagt, at vi står sammen omkring formidlingen, så vores besøgende får alle informationer på et og samme sted i stedet for at skulle lede på mange forskellige apps og hjemmesider osv. Der bliver tale om formidling i Nationalpark Thys app knyttet til de interessante lokaliteter på ruten.

Det er planen, at såvel Foreningsvejens ruteforløb som formidlingen skal være klar til benyttelse til sommeren 2020. Forlængelsen af Foreningsvejen udføres som en del af områdefornyelsen i Klitmøller, der forløber i perioden 2016 til og med 2020.

 

 

 

 

 

Coronatest

Se kortet: Du får maksimalt 20 kilometer til et teststed

politikere

Den tredje Limfjordsforbindelse: Ny rapport skaber uenighed på Christiansborg

Blå blink

Spritbilist nikkede politibetjent en skalle - og forsøgte at bide betjenten i låret

Peter Sørensen

Peter Sørensen stopper som cheftræner i Hobro

Coronatest

Se kortet: Du får maksimalt 20 kilometer til et teststed

politikere

Den tredje Limfjordsforbindelse: Ny rapport skaber uenighed på Christiansborg

Til forsiden

Til forsiden