00:38

De nordjyske asylcentre bliver sat under lup i den kommende tid. Rigsrevisionen er gået i gang med at undersøge driften på centrene

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Rigsrevisionen sætter asyldrift under lup

Den kommende tid vil Rigsrevisionen særligt kigge mod Nordjylland, når de danske asylcentre skal gåes efter i sømmene.

Særligt økonomi bliver sat godt og grundigt under lup i  de nordjyske kommuner Vesthimmerland, Jammerbugt og Thisted. Rigsrevisionen er gået i gang med at undersøge, hvordan landets asylcentre bliver drevet, og om de bliver drevet ordentligt. Det har Rigsrevisionen bekræftet overfor Radio24syv. 

Rigsrevisionen er en uafhængig myndighed. Deres opgave er netop at undersøge, om staten bliver drevet bedst muligt. De har selv taget initiativ til denne undersøgelse. 

Professor i økonomi på Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh mener, at det er meget relevant undersøgelse. 

– Når man så ser de her sager, hvor der er klare indikationer på, at både børn og voksne ikke får den bistand, de har brug for. Og der samtidig er tegn på, at der genereres et større overskud i de kommuner, der skal drive det. Så er der grund til, at Rigsrevisionen kigger på det, siger han til Radio24syv.

I hele Danmark er der 55 asylcentre fordelt over hele landet. De drives af de nordjyske kommuner Jammerbugt, Thisted og Vesthimmerlands Kommuner samt Tønder og Røde Kors.