LIGE NU:

Thisted-svømmer udtaget til de Paralympiske Lege for tredje gang

24-årige Amalie Vinther er Danmarks bedste parasvømmer. Hun satser på en god placering til PL, selv om hun har måtte undvære bassinet under sin træning på grund af corona-krisen.

Hun er en erfaren kvinde, når det gælder deltagelse i de Paralympiske Lege. Hun deltog både i London i 2012 og i Rio i 2016.

Nu er Thisted-svømmeren så endnu engang blevet udtaget til at stille op for det rød-hvide flag, når der dystes til de Paralympiske Lege i Tokyo, der på grund af corona-krisen er blevet udskudt til 2021.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund.

- Jeg var kun 16 år, da jeg deltog for første gang til PL i 2012. I dag er jeg blevet voksen og mere erfaren. Jeg kender gamet, så alderen kommer mig til gode, fortæller Amalie Vinther, der bor og træner i Aarhus.

Sin massive erfaring håber hun at kunne drage nytte af i Tokyo:

- Jeg ved, hvordan jeg skal styre nerverne og hvordan det hele fungerer. Både i hallen og i den paralympiske by. Og så er jeg blevet mere bevidst om min egen krop i forskellige situationer. Det betyder at jeg kan være 100 procent på, når jeg står på skamlen og skal hoppe i, fortæller den nu 24-årige svømmer, der går efter en plads i top fem, men drømmer om medalje i favoritdisciplinen 400 meter fri.

quote Jeg var kun 16 år, da jeg deltog for første gang til PL i 2012. I dag er jeg blevet voksen og mere erfaren. Jeg kender gamet, så alderen kommer mig til gode.

Amalie Vinther, svømmer

Hos Danmarks Idrætsforbund (DIF), der er ansvarlig for den danske delegation til de Paralympiske Lege, er man glad for endnu engang at have Amalie Vinther med i truppen.

- Jeg er imponeret over, at hun har kunnet blive på så højt et niveau i så mange år i træk. Vi er rigtig glade for at have hende med på holdet, og det betyder meget at have en med, der kan dele ud af sin erfaring. Hun ved, hvad det vil sige at være til PL – både fysisk og mentalt. Det er en stor styrke, siger Nicklas Bjaaland, der er DIF’s PL chef de mission. 

Problematisk at undvære vand under coronaen

Amalie Vinther har som landets øvrige svømmere måtte undvære bassinerne i svømmehallen, fordi de har været lukket ned under corona-krisen.

Det har givet udfordringer på vejen frem mod PL-udtagelsen.

- Jeg har aldrig været væk fra vandet så længe som under nedlukningen af Danmark. Vandfølingen er vigtig, og det er frustrerende ikke at kunne komme i bassinet. Men derfor er det også rigtig dejligt, at jeg nu er blevet udtaget officielt. Det giver mig helt sikkert mere motivation i denne her tid, fortæller Amalie Vinther, der har spastiske lammelser i højre side.

Hun forventer dog at kunne få adgang til svømmetræning igen fra uge 22.  

Amalie Østergaard Vinther