UCN i Thisted får en ny uddannelse. Foto: UCN - Pressefoto

Uddannelse: UCN i Thisted får endnu en uddannelse

Thy-Mors får nu endnu en videregående uddannelse. Professionshøjskolen UCN har fået godkendelse til at udbyde uddannelsen til produktionsteknolog via en såkaldt uddannelsesstation.

UCN tilbyder i øjebliket uddannelsen som produktionsteknolog i Aalborg, men fra sommeren 2020 kommer den også til Thisted. Her regner man med at kunne optage 20-25 studerende ved uddannelsens start til september. Det oplyser UCN i en pressemeddelelse.

- Vi har igennem længere tid undersøgt muligheden for at etablere uddannelsen i Thisted, og derfor er vi meget glade for, at vi efter en rigtig god proces nu er klar til at udbyde den til sommer. Vi har som professionshøjskole en vigtig opgave i forhold til at udbyde uddannelser i hele Nordjylland, og vi har sammen med Thisted Kommune og det lokale erhvervsliv kunnet se, at der er behov for en uddannelse som den her i lokalområdet, forklarer Peter Møller Pedersen, uddannelsesdirektør på UCN.

Uddannelsen til produktionsteknolog varer to år og vil være den eneste videregående tekniske uddannelse i Thy-Mors. Man forventer, at det især vil være unge fra lokale ungdomsuddannelser, der vil søge ind på produktionsteknologen. Særligt dem med en teknisk linje. Men uddannelsen er også for dem, der allerede har været ude på arbejdsmarkedet. UCN ser selv potentiale i tidligere medarbejdere fra Oticon og Coloplast.

Afgørende for de unge og erhvervslivet

Hos Thisted Kommune er der stor begejstring over den nye uddannelsesmulighed, som både er til gavn for de unge og erhvervslivet, der efterspørger videregående teknisk arbejdskraft.

- Vi er utroligt glade for, at UCN nu lancerer produktionsteknologuddannelsen i Thisted. Det har været efterspurgt længe af både de unge, som ønsker en videregående uddannelse med fokus på de mere tekniske elementer omkring en produktion, samt fra erhvervsdrivende, der ønsker en større viden og dybere forståelse for processerne, fortæller Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune, og uddyber:

- Det er rigtigt godt, at de unge nu kan begynde på uddannelsen og stadig bevare deres base i Thy, fordi de studerende både kan bevare en tæt tilknytning til deres lokalområde og samtidigt have en tæt kontakt til de mange lokale virksomheder, som efterspørger deres arbejdskraft. Det kommer alle til gode, når de første produktionsteknologer er klar til at blive ansat i 2022.

Efterspørgslen på produktionsteknologer

Produktionsteknologer arbejder primært med teknisk beregning, dokumentation, kvalitet og ledelsesopgaver inden for forskellige brancher; fra logistik over udvikling til produktion. Det, er der ifølge UCN, der brug for hos en række af de lokale virksomheder, hvor opbakningen har været stor til den nye uddannelse.

Erfaringen fra uddannelsen i Aalborg er også, at der er rift om de færdiguddannede produktionsteknologer. Derfor ser UCN’s uddannelsesdirektør i høj grad frem til at tage imod de første studerende til sommer.

- Vi har haft et virkelig godt samarbejde med kommunen, erhvervslivet og de øvrige lokale uddannelsesinstitutioner, og der har været stor fælles opbakning til uddannelsen. Nu skal vi i arbejdstøjet og helt præcist planlægge, hvordan uddannelsen skal tilrettelægges. Men der er ingen tvivl om, at vi vil prioritere højt at være fysisk til stede og synlige i lokalområdet og i samarbejdet med de lokale virksomheder, forklarer Peter Møller Pedersen.

Studerende på den nye uddannelsesstation kan tage det første år af uddannelsen på UCN’s adresse på Lerpyttervej i Thisted, hvor professionshøjskolen i forvejen udbyder fem andre uddannelser. På tredje semester skal en del af undervisningen foregå i Aalborg, mens den afsluttende praktik og opgave kan finde sted i en lokal virksomhed i Thy-Mors.