LIGE NU:

NHL-klubber har ung dansker i søgelyset

Målmanden Mads Søgaard har med sit spil i den canadiske juniorliga fået NHL-klubberne til at kontakte ham forud for næste års draft.

Det er enestående, at et lille ishockeyland som Danmark med Frederik Andersen hos Toronto Maple Leafs har en målmand blandt verdens bedste.

Nu kan historien måske være på vej til at gentage sig.

Der er i hvert fald stor NHL-interesse for den danske keeper Mads Søgaard, der lige nu spiller i den stærke nordamerikanske junior-liga WHL.

- Der har været et par klubber – og det er et selvtillidsboost, når de kontakter mig, siger Mads Søgaard til TV 2 SPORT.

Den 17-årige aalborgenser spiller for Medicine Hat Tigers i Alberta, og har gjort det så godt, at NHL-mandskaber og scouting-bureauer har sat krydser ud for danskerens navn. 

Mandag kom det frem, at hockeyprospect.com, der vurderer talentmassen forud for draften 2019, har danskeren som nummer 21 på deres liste. Det vil sige til at blive valgt af et NHL-mandskab allerede i første runde. Det vil være blot femte gang i historien, det vil ske.

- Det giver selvtillid, når man ser sit navn på sådan en liste. Så kan man ikke andet end at smile, lyder det fra målmanden, der venter på endnu et træningspas.

- Men der er selvfølgelig rigtig, rigtig, rigtig lang tid til juni måned, og der er meget arbejde foran endnu. Så det gælder om at blive ved med at arbejde hårdt og ikke lade det blive en sovepude og så læne sig tilbage.

Kontakten med NHL-klubberne
Det kan dog være svært at bevare skøjterne på isen, når man ved, at der er rigtig stor sandsynlighed for, at man bliver draftet i slutningen af juni næste år i Vancouver.

- Nogle dage tænker man over, hvilken følelse det vil være at stå og give hånd til nogle af de største indenfor ishockey, der arbejder med NHL-hold. Det er kæmpe stort, og det er noget, man ikke kan lade være med at tænke på, siger Mads Søgaard, der har sat det som sit mål at blive valgt i en af de første fire runder.

- Men samtidig har man også et arbejde, man skal fuldføre her. Det er det, der er mit største fokus, og det er det, jeg tænker mest over.

Men kontakten er der. NHL-klubberne kommer forbi. Og selvom Mads Søgaard ikke vil komme ind på, hvilke klubber, der er tale om, så vil han gerne fortælle om møderne med holdene fra verdens bedste liga.

- De fleste hold sender et spørgeskema, hvor de stiller en masse spørgsmål. Når de så kommer til klubben og snakker med én, så fortæller de, hvad de synes, man gør godt, og hvad de synes, man skal arbejde på – og så er der selvfølgelig nogle, man snakker mere med en andre. Nogle der er mere interesseret, nogle der måske har mere brug for en målmand i fremtiden end andre. 

Løftet op på den øverste talent-hylde er kommet efter skiftet til Medicine Hat Tigers før denne sæson. For her fik holdets mentaltræner sat gang i rigtige og vigtige tanker, der har bekommet det danske målmandstalent vel.

- Han kom frem med et emne om vaner udenfor isen, og det var lige som om, det sagde klik for mig. Det var noget, jeg begyndte at tænke mere over, siger Mads Søgaard, der nu overvejer madvaner, søvnbehov, at få nok væske. Ikke bare op til kampene, men gennem hele ugen.

- Jeg føler, det har hjulpet mig og gjort mig mere sikker på mig selv, når jeg spiller. Det er ikke sådan, jeg står og håber, jeg spiller en god kamp. Jeg tror på mig selv – jeg ved, at jeg kommer til at spille en god kamp.

Nu bor han i staten Alberta på den canadiske prærie. Hjemme hos den tidligere Esbjerg-spiller Rick Brink og hans danske kone. Så der er et element af hjem, også selvom der er næsten 7.000 kilometer til Limfjorden og Aalborg.

Der er fuld fokus på ishockeyen. Skolegang kommer måske på skemaet efter nytår. Men lige nu ringer det kun ind til spillet på isen. På en vej, der gerne skal føre den 2 meter høje keeper op blandt verdens bedste og en levevej på isen.

- Det er ikke urealistisk. Hvis jeg bliver ved med at arbejde hårdt, gøre det godt og bevare roen, så føler jeg helt klart, det kan lade sig gøre.

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

20201229-204730-5-1920x1920we

Aalborg henter endnu en verdensstjerne

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

Til forsiden

Til forsiden