LIGE NU:

Nordjysk damedouble sikkert i All England-finale

Damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er klar til finalen ved All England efter en semifinalesejr over et koreansk par.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er klar til finalen ved All England.

Den danske double lagde fremragende ud i første sæt, og selvom det koreanske par fik et par billige point, kunne danskerne gå til sætpausen med en føring på 11-8.

Landstrænner Kenneth Jonassen efterlyste variation i det danske spil og opfordrede det danske par til ikke nødvendigvis at slå med fuld kraft mod de defensivt stærke koreanere.

Og den danske taktik virkede - Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen øgede forspringet til 15-10.

Koreanerne forsøgte at presse en lidt utålmodig Christinna Pedersen, og så ud til at have lidt held med det for en kort bemærkning - og de kæmpede sig op på 14-17, inden danskerne på kort tid tog tre af de fire næste point og spillede sig til fem sætbolde.

Danskerne skulle bruge to, og sikrede sig første sæt med 21-16, da Kamilla Rytter Juhl var vågen ved nettet.

Det koreanske par kom mere aggresivt ud til andet sæt, og indhentede en tidlig, dansk 3-1-føring.

Den danske defensiv holdt dog fint stand i et par lange dueller, og en dårlig returnering af koreanerne gav Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen en 8-5-føring.

Igen kom koreanerne tilbage i opgøret, men en dansk genialitet pillede luften ud af modstanderne. Kamilla Rytter Juhl fintede et smash, og i stedet lagde Christinna Pedersen en fantastisk krydsopsamlig, som fangede koreanerne på de forkerte ben - og så stod den 9-7.

Føringen voksede hurtigt til både 13-7, og sekspoints-forspringet holdt helt frem til 18-12 - alt imens Kenneth Jonassen fra sidelinjen formanede det danske par om ikke at slå for hårdt og lade den koreanske defensiv trætte de danske arme.

Herefter tog danskerne to point mere og spillede sig til intet færre end otte matchbolde.

Igen skulle Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen kun bruge to - de vinder 21-16, 21-13, og står nu deres første All England-finale i karrieren.

TV 2 Sport fangede Juhl og Pedersen umiddelbart efter kampen. Hør her, hvad de har at sige til at være i finalen.