LIGE NU:

Nordjysk pro-gamer med på vinderholdet: Vinder to millioner i stor turnering

De fuldtidsprofessionelle computerspillere fra Astralis, der har nordjyske Andreas Højsleth på holdet, har haft et turbulent 2016, men søndag vandt det danske hold en stor, prestigefyldt turnering.

For mange er computerspil en fritidsbeskæftigelse, som foregår i weekenden med dertilhørende pizza og cola.

Men for det danske hold Astralis, der har Aars-drengen Andreas Højsleth på holdet, tages skydespillet Counter Strike ekstremt seriøst. Faktisk så seriøst, at holdet søndag formåede at vinde den store internationale turnering Esports Championship Series Season 2 - Finals i Los Angeles med en førstepræmie på over 1,7 millioner kroner.

- For vores hold er det den klart største sejr. Vi vandt flere turneringer sidste år, men præmiepengemæssigt er det her en af de absolut største, og derfor også en af dem, der betyder allermest, siger Astralis-direktør Frederik Byskov til TV 2.

Sportspsykolog og fysisk træning

Holdet består af fem professionelle computerspillere og deres træner, men 2016 har været et turbulent år for Astralis, fortæller Frederik Byskov.

Året blev indledt med en fin placering som nummer fire på verdensranglisten, men derefter fulgte en otte-ni måneder lang nedtur, hvor resultaterne svigtede.

Det har betydet udskiftning i spillertruppen, ligesom en sportspsykolog har været tilknyttet for at få tankerne på ret køl igen.

Det lyder måske underligt, men Astralis har også haft fokus på den fysiske del af spillet, fordi spillerne ifølge Frederik Byskov kan rende ind i skader i albue, skulder og håndled.

Den ekstra indsats har forbedret både fysik og psyke, og det glæder Frederik Byskov, at det gav udslag i turneringssejren søndag..

- Vi har vundet 16 kampe i træk mod de bedste hold i verden uden at tabe en kamp, og det er kæmpe præstation, efter den nedtur vi havde tidligere på året, siger Frederik Byskov.

Lige så professionelle som fodboldspillere

De fem spillere og deres træner er ansat hos Astralis til en fast månedsløn.

Præmiepengene deler de imellem sig, og med samlede præmieindtægter på over 5,5 millioner kroner alene i år, tjener spillerne godt. Det betyder også, at de ikke arbejder ved siden af, fortæller Frederik Byskov.

- De laver ikke andet end at spille. Det er ligesom en fodboldspiller i Brøndby og FCK.

Det er forskelligt, om spillerne mødes rent fysisk hver dag for at træne. Nogle gange sidder de derhjemme foran deres egen skærm, men andre gange samles de på kontoret med deres træner for at finpudse taktikken.

Computerspillet tages lige så seriøst som et hvilket som helst andet arbejde.

- Det her handler ikke om at sidde og spise pizza og drikke cola foran computeren. Det må man endelig ikke tro. Sådan er det slet ikke at være professionel atlet, siger Frederik Byskov.

wohlgemuth teaser vff

To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still

play Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

80_percent

play Se den flotte video: Far og søn på fototur i Nordjylland

Retten i Hjørring

To unge mænd dømt for gaderøveri i Hjørring

wohlgemuth teaser vff

To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still

play Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

80_percent

play Se den flotte video: Far og søn på fototur i Nordjylland

Til forsiden

Til forsiden