LIGE NU:

Ole Thestrup er død

Skuespilleren Ole Thestrup, der er født i Nibe, er natten til fredag død af lungekræft.

Den folkekære skuespiller sov stille ind i sit hjem klokken 01:50. Her var han omgivet af sine nærmeste, oplyser familien til Ritzau.

I sin karriere har han medvirket i en lang række danske film, tv-serier og teaterstykker.

"Et meget, meget kærligt menneske"

Han er blandt andet kendt for sine roller i børne- og ungdomsfilmene 'Gummi Tarzan' og 'Busters Verden'.

I den sidstnævnte spillede han rollen som flamboyant gymnastiklærer, der ofte var efter hovedpersonen Buster Oregon Mortensen.

Derudover har han også optrådt i film som 'Blinkende lygter' og 'De grønne slagtere'. 

Ole Thestrup

- Han var et stort talent og et stort menneske. Og også et dybt menneske, et utroligt venligt menneske og et meget, meget kærligt menneske, fortæller producent Tivi Magnusson fra M&M Productions, som i mange år arbejdede tæt sammen med Ole Thestrup.

Når Ole Thestrup fra tid til anden ringede til ham, så var det altid med et: "Nå, mester. Hva' sker der så?", siger Tivi Magnusson.

Han kalder det et meget stort tab at miste Ole Thestrup, som havde en stor karriere.

Ramt af sygdom flere gange

I april 2017 måtte Thestrup imidlertid sætte den store karriere på pause, da han blev ramt af aggressiv lungekræft. Det var en sygdom, han var meget åben om.

I 2014 måtte Ole Thestrup også tage en pause fra skuespilfaget.

Her opgav han en rolle i musicalen 'De tre musketerer', fordi han blev ramt af hjerteproblemer og måtte igennem en bypass-operation. 

Her ses TV Midtvests indslag fra 2015, da Ole Thestrup var i med i teaterforestillingen Blinkende Lygter. Se de mindeværdige replikker:

Overvandt sit alkoholmisbrug

I flere år kæmpede Ole Thestrup med alvorlige alkoholproblemer. I forbindelse med udgivelsen af biografibogen 'Min lange rejse hjem', som blandt andet fortæller åbent om misbruget, kom det frem, at han drak op mod 40 genstande om dagen.

Især en flytur i Canada i 1988 fik stor omtale i dansk presse. Her blev Ole Thestrup sat af flyet på grund af kraftig beruselse. Og derudover måtte han afsone tre måneders fængsel for at være gået grassat i flyet.

Han var siden helt åben om, at den episode var med til at få ham til at lægge alkoholen på hylden.

I 2007 fik han titelrollen i 'Jeppe på bjerget' på Det Danske Teater.

I Berlingske sagde han dengang følgende om stykket:

- Jeppe er et stakkels menneske, der er totalt afhængig af spiritus. Det har jeg været to tredjedele af mit liv. Derfor føler jeg et stort slægtskab med ham. Jeppe er ikke bare en karakter, det er mig.

Skuespilleren ville være blevet 70 år den 12. marts.