LIGE NU:

Suveræne Astralis klar til finalebrag i verdens største turnering

Astralis var overbevisende, da de besejrede verdens tredjebedste hold i i semifinalen ved Majoren i London.

Det var et møde mellem to af verdens bedste Counterstrike-hold, der mødtes i semifinalen ved årets anden og sidste Major, der afholdes i Wembley Arena, London. En turnering, der betragtes som den største i e-Sportsdisciplinen CS:GO.

Det danske hold Astralis, der ligger nummet ét på ranglisten, besejrede Liquid, som ligger nummer tre, med 2-0. 

I finalen venter Natus Vincere, Na'Vi, som ligger nummer to på verdensranglisten. De to hold mødtes i indledende runde ved Majoren, hvor Astralis vandt 16-14 i den afgørende bane.

1. bane 'Nuke' - Astralis 16-8 Liquid

Astralis valgte, at den første bane skulle være 'Nuke', og den førte de hele vejen igennem.

Mest spænding var der, da Liquid reducerede til både 6-8 og 7-9. Men Astralis viste sig fuldstændig suveræne, da de var Counter-Terrorister. De sidste syv runder blev vundet 6-1.

Det var især 'TACO' fra Liquid, der var synderen. I de 24 runder nåede han at lave otte kills, mens tre andre på holdet lavede minimum 17 kills.

Omvendt var der fire hos Astralis, som rundede 20. Bedst var Emil 'Magisk' Reif med 22 kills.

2. bane 'Mirage' - Astralis 16-7 Liquid

Liquid havde valgt den anden bane, men det var Astralis, som fik den klart bedste start. Som Counter-Terrorister bragte de sig foran 5-0. Liquid vandt den efterfølgende runde, inden Astralis vandt de næste fem runder.

Da holdene skulle bytte fra Counter-Terrorister til terrorister og omvendt, stod der 12-3 til Astralis, som dermed kun var fire sejrsrunder fra en finaleplads.

Astralis viste, at de også kunne være overbevisende som terrorister. Selvom Liquid vandt den første runde efter holdbyttet, tog Astralis tre runder i træk. Dermed vidste publikummet i Wembley Arena, at det blot var et spørgsmål om tid, før Astralis fik den sidste sejr.

Den kom efter tre runder til Liquid.

Astralis består af holdkaptajn, Lukas 'gla1ve' Rossander, Peter 'Dupreeh' Rasmussen, Emil 'Magisk' Reif, Andreas ’Xyp9x’ Højsleth fra Nordjylland og Nicolai 'dev1ce' Reedtz.

Cloud9 vandt den første Major i år. Astralis vandt en Major i Atlanta i begyndelsen af 2017.

I alt er der en million dollars i præmiepenge til de 16 øverste placerede hold. Halvdelen af pengene går til vinderen af Majoren - cirka 3,2 millioner kroner. Andenpladsen får cirka 951.500 kroner.

Finalen afvikles klokken 19.15 søndag aften dansk tid.