Der er gode muligheder for en rask kælketur i juledagene, hvis man skal tro TV2 Vejrets prognose. Foto: Morten Nymand / Ritzau Scanpix

Vi kan få hvid jul i Nordjylland - som et af de eneste steder i Danmark

Vendsyssel er det område i Danmark, der har størst chance for at få hvid jul. Går lavtrykket en smule sydligere, kan også Himmerland få sne juleaften.

I samarbejde med tv2.dk

 December har været grå og våd. Det samme har prognoserne været, så TV 2 Vejrets hvidjulsbarometer er også lavere end den statistiske sandsynlighed for hvid jul. Hvidjulsbarometeret står på seks procent, hvilket er to procentpoint under den statistiske sandsynlighed.

Alligevel er der optimisme at spore. I hvert fald for lokal hvid jul. Den seneste prognose fra det fælles europæiske regnecenter ECMWF har snefald i Nordjylland og lige på den anden side af Øresund. Bornholm kan også få en omgang sne, men her er der stor risiko for, sneen smelter hurtigt igen.

Årsagen til snevejret er et lavtryk, som løber fra Nordsøen og gennem Danmark. På nordsiden af lavtrykket er luften relativ kold, hvilket giver sne til Nordjylland. På sydsiden er luften noget lunere, og her vil nedbøren udelukkende falde som regn.

Måske lokal hvid jul i Himmerland og Nordsjælland

Der er stadig lang tid til jul - i hvert fald meteorologisk set - så selvfølgelig er prognoserne usikre. Det er i Vendsyssel, der er størst chance for hvid jul, men der er også håb andre steder. Går lavtrykket en smule sydligere, så åbner det for snefald i Himmerland og Nordsjælland.

Går lavtrykket nordligere, som andre prognoser også peger på, så bliver det til landsdækkende grøn jul. 

Byer som Dybvad og resten af Vendsyssel er blandt dem, der har størst chance for at få en hvid jul. Foto: Morten Nymand / Ritzau Scanpix