60 år samme sted: - Jeg vidste ikke, hvad jeg ellers skulle få tiden til at gå med

Han har været hele vejen rundt fra lærling til ejer. Fredag kunne Kern Klitgaard fejre 60-åris jubilæum på sin arbejdsplads i Thisted.

Hvis man er én af dem, der skifter job, som andre skifter undertøj, så har man formentlig ikke meget tilfælles med 82-årige Kern Klitgaard fra Vesløs i Thy.

Som 22-årig begyndte han som elektrikerlærling hos et firma i Thisted, og selvom der er løbet meget vand under broen siden da for både Kern Klitgaard og virksomheden, så er de to stadig forbundet til hinanden den dag i dag.

Derfor var der blomster, gaver og kransekage på menuen, da Kern Klitgaard fredag kunne fejre 60-års jubilæum sammen med venner, kollegaer og samarbejdspartnere gennem tiden.

- Det betyder meget. Det er godt nok fint, at der er kommet så mange, lyder det på et beskedent thybomål fra Kern Klitgaard.

Sådan så Kern Klitgaards kontrakt ud, da han i 1963 skrev under på en lærlingekontrakt med virksomheden BBC (Berthel Bjerre Christensen) i Thisted.
Sådan så Kern Klitgaards kontrakt ud, da han i 1963 skrev under på en lærlingekontrakt med virksomheden BBC (Berthel Bjerre Christensen) i Thisted.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Fra lærling til ejer

Han startede egentlig sit arbejdsliv til søs som skibsdreng og senere matros. Senere aftjente han sin værnepligt i Søværnet, men da han ikke kunne blive styrmand på grund af sin nærsynethed, valgte han i stedet at gå i lære som elektriker.

Her steg han løbende i graderne, indtil han sammen med tre andre i 2004 endte med at købe virksomheden, som derefter kom til at hedde Thy El-teknik.

10 år senere valgte han og to af de andre ejere så at sælge sine ejerandele, men mens de to andre valgte at gå på pension, så fortsatte Kern Klitgaard som menig medarbejder.

I dag arbejder han 20 timer om ugen fordelt på fire dage.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle få tiden til at gå med, hvis jeg ikke var her, fortæller Kern Klitgaard.

Masser af kollegaer var mødt op, da Kern Klitgaard fejrede 60-års jubilæum.
Masser af kollegaer var mødt op, da Kern Klitgaard fejrede 60-års jubilæum.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Begynder at lakke mod enden

Firmaet, som nu går under navnet Opmatic, har i dag 55 medarbejdere fordelt på afdelinger i Silkeborg, Struer og Thisted. Hovedsædet er stadig i Thisted, og her er den nye ejer glad for, at alderspræsidenten på stedet stadig er villig til at gøre en indsats.

Kern Klitgaard har nemlig haft mange forskellige funktioner i sin tid som ansat i firmaet, og i dag sidder han med køb og salg. Her har han en særlig styrke i de ting, som ikke er nemme at finde på markedet.

- Vi er enormt stolte af at have ham ansat, for det er skønt at have en med den type erfaring, som vi kan lære af. Vi bruger ham utrolig meget i hverdagen, så vi ville være utrolig kede af, hvis vi skulle undvære ham, fortæller Andreas Hedegaard, som er nuværende administrerende direktør i Opmatic.

Selvom Kern Klitgaard stadig er glad for at være i virksomheden, så kan han godt mærke, at hans arbejdsliv begynder at lakke mod enden.

Hvor længe bliver du ved?

- Det bliver ikke mange måneder mere, for jeg kan godt mærke, at det ikke er, som det har været, lyder det fra Kern Klitgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland