LIGE NU:

Christina måtte opgive svømmeturen da følgebåden fik problemer

En ødelagt gearkasse betød, at den vestjyske ekstremsvømmers følgebåd måtte slæbes til Læsø.

Ekstremsvømmeren Christina Hedegård fra Velling ved Ringkøbing fik ikke opfyldt drømmen om at svømme til Sverige fra Asaa i Vendsyssel. 

Natten til lørdag måtte hun opgive den 100 kilometer lange svømmetur, fordi hendes følgebåd fik problemer med gearkassen og måtte slæbes til Læsø.

- Det er med meget blandede følelser, at vi nu er blevet bugseret til Læsø havn med SAR beredskabet, og mit eventyr fik en brat afslutning. Det er ingens fejl, og alle ombord er triste, skriver hun på Facebook.

Perfekt start

Den 43-årige vestjyde fik ellers en perfekt start på eventyret, da hun tidligt fredag gik i vandet i det nordjyske. Hun havde regnet med, at turen skulle tage et par dage, men formen var så god, at det i løbet af fredagen så ud til, at hun ville ramme Sverige allerede lørdag ved 11-tiden.

- Jeg kan ikke se nogen svaghedstegn overhovedet. Hun svømmer i samme tempo, som hun hele tiden har gjort, og hvis vi ser lidt for smarte ud heroppe på dækket, så giver hun en kæk bemærkning med på vejen, sagde skipperen på følgebåden, Kristian Martens, fredag til TV MIDTVEST.

På det tidspunkt havde Christina Hedegård svømmet i 13 timer og holdt stadig det samme tempo, som hun lagde ud i.

Senere fik hun dog problemer med søsyge, men der var tilsyneladende intet, der tydede på, at hun ikke skulle gennemføre - indtil følgebåden sagde stop.

- Dieselmotoren var top tunet og viljen var i højeste gear! Vi skød en fart på 5 1/2 km i timen og prognosen viste at hvis vi fortsatte i samme stil ville vi ankomme til Hönö 14 timer før end beregnet. Men gearkassen på følgebåden er stået af og turen er derfor slut, skriver hun på Facebook.

Udover at teste sig selv havde Christina Hedegård også et andet formål med turen. Hun ønsker at sætte fokus på psykiske sygdomme og samler ind til Psykiatrifonden.