LIGE NU:

Ejer frygter for fremtiden: Kommunen vil lukke færre ind på campingplads

Thisted Camping må snart lukke 37 færre campingvogne ind på deres plads. Det vil få økonomiske konsekvenser, og i værste fald må campingpladsen lukke.

Thisted Camping frygter for fremtiden efter, at tilsynet af pladsen er overgået til Thisted Kommune. Tidligere var det Campingrådet, der stod for tilsynet, men i 2017 gik firmaet konkurs, og så overtog kommunen.

Campingrådet havde sammen med Brandtilsynet godkendt campingpladsen til 168 enheder, selvom pladsen ifølge en beregningsmodel kun er beregnet til 131 enheder.

Thisted Kommune vil nu kun godkende pladsen til 131 enheder, hvilket er 37 færre end tidligere, og det kan koste Thisted Camping livet. Derfor savner ejeren af campingpladsen fortåelse fra kommunen.

quote Det er jeg meget fortørnet over. Jeg har undret mig en del over, at man ikke fra kommunens side har ønsket en dialog, så vi i fællesskab kunne finde en løsning på al den polemik, der har været.

William Christiansen, ejer, Thisted Camping

- Det er jeg meget fortørnet over. Jeg har undret mig en del over, at man ikke fra kommunens side har ønsket en dialog, så vi i fællesskab kunne finde en løsning på al den polemik, der har været, siger ejer af Thisted Camping, William Christiansen.

Men spørger man Esben Oddershede (V), der sidder i byrådet og er medlem af Klima-, Miljø og Teknikudvalget, så er der ikke noget at rafle om.

- Beregningsmodellen siger 200 kvadratmeter til hver plads, og det er det, man kan. At han så måske har overskredet den tilladelse, det giver jo ikke ret til, at han skal have flere pladser end det, loven giver ret til, fortæller Esben Oddershede.

- Det er en flok nikkedukker

William Christiansen vil gerne overholde reglerne på hans campingplads. Han forstår bare ikke, at han ikke må lukke flere campingvogne ind, når han har bevist, at det kan lade sig gøre.

- Selvfølgelig skal man overholde reglerne, og det har vi jo sådan set også gjort. Vi har jo overholdt brandmyndighedernes krav hvert evigt eneste år og fået en pletfri godkendelse hvert år. Men hvorfor det lige pludselig er sådan her, det har jeg svært ved at forstå, siger ejeren af Thisted Camping

I byrådet har William Christiansen én støtte. Det er Ib Poulsen (DF), der som den eneste i byrådet stemte for, at Thisted Camping måtte have op til 180 enheder, og han giver ikke meget for at byrådskollegerne læner sig så meget op ad regler og modeller.

- Jeg synes, det er en flok nikkedukker, der bare gør, som forvaltningen siger. Regler skal holdes og følges, men der er muligheder for at søge dispensation hos Kystdirektoratet eller andet, som byrådet kunne have gjort og gået den vej i stedet for, at man bare giver op, mener Ib Poulsen.

Uden opbakning i byrådet kan det blive svært for William Christiansen at få en tilladelse på 168 enheder til sin campingplads. 

- Hvis vi skal tage så mange pladser ud af systement, så får det store konsekvenser for driften af pladsen. I værste fald kan det betyde, at vi må lukke pladsen, fortæller William Christiansen.

Thisted Camping har endnu ikke modtaget noget information fra Thisted Kommune omkring den nye tilladelse. Når det sker, vil de klage over beslutningen til planklagenævnet. 

290321 FO Klitsag i Skagen - Sønder Strand

play Klit-sag fra Skagen fortsætter: Kommunen kræver erstatning

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

20210510-143629-4-1920x1280we

play Fokus: Nordjysk uenighed om skrottede vacciner

290321 FO Klitsag i Skagen - Sønder Strand

play Klit-sag fra Skagen fortsætter: Kommunen kræver erstatning

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 IN Restauratører mangler arbejdskraft Still

play Teststeder opsluger ung arbejdskraft: - Nogle restaurationer er desperate

Til forsiden

Til forsiden