Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Finns påfund tiltrækker opmærksomhed fra verdens hurtigste windsurfere

En ny Thy-opfindelse inden for windsurfing bliver i øjeblikket rost af verdenseliten.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Mange års erfaring fra windsurfing har givet Finn Noer fra Klitmøller idéen til et påfund, der lige nu bliver testet. Han har udviklet en ny masteforlænger, der gør det hurtigere at binde sit sejl.

- Jeg har lavet en masteforlænger, som trinløs bliver indstillet. Man hiver i en snor, og så indstiller masten sig selv og tager perfekt form, fortæller han.

Pointen er, at man kan trække i en snor, når man skal stramme sejlet i stedet for at tage det ned og binde det om, som man hidtil har gjort.

- Det handler i virkeligheden ikke om at spare tid for en topatlet. Der handler det meget mere om, at de går på vandet velvidende, at de har det bedst tænkelige udstyr, forklarer Finn Noer.

Læs også Vesterhavet viste tænder - igen: Badehuse fik en skyller og Johnni svømmede videre

Verdenseliten er begejstret

Og netop den del er en af verdens absolut bedste windsurfere, Vincent Valkanaers, også helt vild med. I disse dage er belgieren i Thy for at teste Finn Noers påfund.

- Det ser rigtig godt ud. I går prøvede jeg det første gang, og det var så meget nemmere. Det var perfekt med det samme. Efter noget tid trimmede jeg det lidt mere, og da jeg gjorde det, føltes det også godt, fortæller windsurferen.

- Og da jeg riggede sejlet til i dag, kunne jeg bare sætte forlængeren i, og så var det, det samme som i går. Det er bare perfekt, og det gør det så meget nemmere, uddyber han.

Læs også Turist-trængsel bekymrer i Klitmøller: - Vi risikerer, smitten tages med

Den modtagelse er idémanden selvsagt glad for, men han har hele tiden vidst, at han havde fat i noget rigtigt.

- Jeg har selv tidligere været World Cup-sejler, så jeg har aldrig været i tvivl om, at det her produkt ville falde i rigtig god jord, når de begyndte at forstå det, siger Finn Noer.

- Det er da super flatterende og skønt at vide, at han kan se potentialet i det, fordi detaljerne er så afgørende, supplerer han.

Den belgiske surfer Vincent Valkanaers har planer om at benytte masteforlængeren næste år, når han vil gøre endnu et forsøg på at slå verdensrekorden for hurtigste sejlads.

00:58 Luk video