LIGE NU:

Limfjordshavne svømmer i gæster: - Det ser rigtig godt ud

Sommerens gode vejr får det til at vrimle med lystbåde i Limfjordens havne.

De små havne i Limfjorden nyder godt af det fornemme sommervejr. Faktisk så godt at antallet af overnattende gæster i havnene er steget ganske markant.

Gennem de sidste mange år har antallet af besøgende i Limfjordens havne ligget stabilt på omkring 4.000 i maj. I år lyder tallet på intet mindre end 7.000, og dermed kan denne sommer meget vel byde på rekordmange sejlende gæster i Limfjordens farvande.

Antallet af overnattende sejlere i Limfjorden i maj de sidste 10 år

Det vækker stor glæde på havnen i Gyldendal.

- Det ser rigtig godt ud. Vi har fuldt hus med fastliggerne og en hel del gæstesejlere. I år er det væsentligt bedre end de seneste år. Vi oplever lige nu en stigning på omkring 30 procent i forhold til det, vi plejer at have, så det er godt, siger Søren Vang, der er formand for havnen.

- Det er vejret uden tvivl altafgørende for. Når solen skinner, så vil folk ud at sejle, lyder det.

På havnen i Nykøbing Mors oplever man også den enorme interesse for at lægge til kaj.

- Det skyldes nok primært det gode vejr. Det er rart, der kommer nogen og besøger vores havn, siger havnechef, Søren Olsen.

- Vi kom lidt sent i gang på grund af frosten omkring påske, men lige pludselig kom det gode vejr i maj, og siden er det væltet ind med folk.

Caféejer mærker også fremgangen

Og med de mange mennesker omkring havnene spreder sommerhumøret sig også blandt de lokale erhvervsdrivende.

Hos Café Holmen i Nykøbing Mors er omsætningen ifølge ejeren steget med 20 procent.

- Sidste år blæste det og folk blev væk. I år kan vi bare mærke, at der er så meget liv i havnen. Det er bare dejligt, siger Bettina Holm.

- Det betyder rigtig meget for os og vores omsætning, og jeg tror da på, det fortsætter nu.

Havnene og restauratørerne er ikke de eneste, der har mærket fremgangen. Antallet af besøgende autocampere er også steget.