LIGE NU:

Rekordmange til Kulturmødet: Det er kommet for at blive

Lørdag var sidste dag på årets kulturmøde på Mors, og aldrig før har så mange besøgt arrangementet.

Med forskellige musikalske indslag blev Kulturmødet på Mors rundet af lørdag. 

Det er sjette gang, Kulturmødet bliver afholdt, og på trods af gråvejr og regnskyl blev der i år slået besøgsrekord med omkring 24.000 besøgende.

Det til stor begejstring for arrangørene bag, som har store planer for fremtiden. 

- Nu er vi nået dertil, hvor det her er en grundfest, og der er en sikker fremtid for Kulturmødet. Vi har derfor besluttet at lave en treårsplan, siger Hans Ejner Bertelsen, som er formand for Kulturmødet Mors.

Festen slutter med kunsten bliver

Selvom festlighederne altså er slut, får et af de mere bemærkelsesværdige kunstværker lov til at blive i byen lidt endnu. 

Kunstneren Jens Galschiøt står bag de skulpturer, som lige nu står på broen til Nykøbing. Skulpturerne forestiller nogle hurtige skitser af mennesker, og med dem vil han slå et slag for mangfoldighed. 

Kunstneren bag er kendt for at lave kunstværker med stærke politiske budskaber om blandt andet prositution og klimaforandringer,
Kunstneren bag er kendt for at lave kunstværker med stærke politiske budskaber om blandt andet prositution og klimaforandringer,
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

- Vi er skabt af forskellighed, i virkeligheden er vi alle skabt af fejl. Uden fejl i vores genetiske materiale, fra da vi var aber, var vi aldrig nogensinde blevet til mennesker, siger Jens Galschiøt. 

Kunstværkerne skal som udgangspunkt blive stående indtil slutningen af september.