Foto: Anni Kirkeby Lauridsen

Andreas og Maria sagde ’ja’ til hinanden i grønne spejderuniformer

På en smuk, solrig dag i Sønderborg sagde to forelskede mennesker fra Løgstør ’ja’ til hinanden. Bruden bar en halvlang grøn kjole i et praktisk materiale. Gommen havde rummelige lommer i bukserne.

I samarbejde med TV SYD

Det nygifte par, Andreas og Maria Lazzarotto Kjerrumgaard Lynnerup fra Løgstør, er spejdere. Og deres bryllup var et rigtig spejderbryllup. Den traditionelle kirke var skiftet ud med et kirketelt, hvor de blev viet af præst Martin Holt Jensen på Spejdernes Lejr i Sønderborg.

- Det var nok mig, der havde tænkt tanken ’Jeg skal være sammen med en spejder’. Det er mit liv, og så kunne det være fedt, at blive gift på Spejdernes Lejr, siger Maria Lazzarotto Kjerrumgaard Lynnerup til TV SYD. 

Vi er begge spejdere, så spejderlejren er de perfekte rammer for os

Andreas Lazzarotto Kjerrumgaard Lynnerup, KFUM-spejder og naturvejleder.

Marias kjole er specialsyet. For det første er den syet i det samme stof som hendes spejderuniform, og for det andet er der gjort ekstra plads om maven. Maria er nemlig gravid og er sat til at skulle føde 16. august. Andreas havde sin spejderuniform på.

- Vi er begge spejdere, så spejderlejren er de perfekte rammer for os. Der har været spejder hele vejen igennem vores forhold, og det vil der blive ved med resten af vores liv, siger Andreas, der nu bærer efternavnet Lazzarotto Kjerrumgaard Lynnerup, til TV SYD.   

Så gik der en måned, og så mødte jeg ham og tænkte: ’Det er bare perfekt’. Det var måske frivillig tvang

Maria Lazzarotto Kjerrumgaard Lynnerup, KFUM-spejder og sekretær

Parret mødte hinanden igennem deres spejderliv i 2013, men allerede inden de to havde mødt hinanden, havde Maria besluttet, at hun ville giftes på en spejderlejr.

- På det tidspunkt havde jeg ikke mødt Andreas. Så gik der en måned, og så mødte jeg ham og tænkte: ’Det er bare perfekt’. Det var måske frivillig tvang, siger Maria Lazzarotto Kjerrumgaard Lynnerup og griner.

Da Andreas friede til hende på et spejderkursus i 2014, vidste han godt, hvad det betød.

- Det var da heldigt, at det var en spejder og ikke en civil, hun fandt sig, siger Andreas Lazzarotto Kjerrumgaard Lynnerup.

Andreas og Maria er de eneste i deres familie, der er spejdere. Derfor havde de glædet sig til at invitere familien med ned på lejren i Sønderborg. I kirketeltet var der 30 ’civile’ gæster, mens resten af de 150 var spejdere i uniform.

De civile gæster havde fået at vide, at pænere praktisk tøj ville være en god idé.