Seneste nyt:

Steinfath på vild tur rundt om Danmark - her er han nu

Den mangedobbelte verdensmester fra Klitmøller er taget på en vanvittig ekspedition hele Danmark rundt på sit paddleboard.

Casper Steinfath.

Måske siger navnet dig ikke umiddelbart noget. Men inden for Stand Up Paddle (SUP) er han ikke til at komme udenom. Seks gange verdensmester og fire gange europamester. Vinder af den Redbull Heavy Water Champion to gange og samlet APP World Cup i 2019. I 2018 blev han første person i verden til at krydse Skagerrak på SUP.

Lige nu er han på et nyt, kæmpe eventyr, som sender ham hele Danmark rundt på det efterhånden ekstremt populære board, som mange danskere har taget til sig de senere år.

I går kom han til det østjyske, da han landede ved Bønnerup Strand. 12 dage inde i sin Danmark rundt-tur.

Hårdere end forventet

- Det er et nyt eventyr, som jeg har kastet mig ud i. 1400 kilometer med start og slut i Klitmøller, fortæller han, da TV2 ØSTJYLLAND fanger ham til en snak om turen. I Bønnerup holder han for første gang siden starten hviledag. Og den er tiltrængt.

- Jeg har brug for at lade op både fysisk og psykisk. Det kræver fokus at være på vandet og mentalt skal jeg ovenpå igen. Det har været hårdere og taget længere tid, end jeg forventede, siger Casper Steinfath.

Den 28-årige mangedobbelte verdensmester fra Klitmøller var før corona-epidemien typisk på farten rundt omkring i verden otte-ni måneder om året. Det satte corona en stopper for.

- Corona lukkede min verden. Så blev jeg nysgerrig på Danmark. Vi har 7000 kilometer kystlinje rundt om Danmark. Det er spændende at gå på opdagelse i, fortæller han om baggrunden for Danmark-projektet, som han har kastet sig ud i.

Fem damer ud for Bønnerup

Turen rundt om Danmark får en del mennesker til at springe på SUP'en og padle lidt af vejen med Casper Steinfath - og det, synes han, er fedt.

- Der er både klubber og enkeltpersoner, som padler ud på åbent hav og møder mig. I går mødte jeg fem damer ud for Bønnerup. De var nysgerrige på alt fra udstyr, hvordan man pakker og hvad man tager med til tanker om vejrforhold og det at padle på åbent hav, siger han.

Han forventer, at rejsen rundt i alt kommer til at tage omkring et par måneder, men allerede nu har han fået et hav af unikke oplevelser på vandet.

- Der er flere højdepunkter, men det at krydse Skagen - lige der hvor Skagerrak og Kattegat mødes - det var en helt særlig stemning, siger han og tilføjer, at det i øvrigt var første gang på turen, han røg i vandet.

- Det var også vildt at padle i snestorm i flere timer, da jeg padlede fra Løkken til Hirtshals. Jeg har aldrig prøvet at padle flere timer i træk i snestorm. Den første halve time var fedt, men det var svært at holde varmen, og det var ikke så fedt, siger Casper Steinfath og griner.

- Jeg forsøger at presse grænsen for, hvad der er muligt.

Softice og liggetid

Højdepunktet på hviledagen er ikke helt så dramatisk som have der mødes eller snestorme, men lidt har også ret.

- Jeg har været nede på havnen i Bønnerup og tale med de lokale på røgeriet. Og nu ser jeg nogle gå med en softice. Sådan en tror jeg også, jeg skal have, men ellers skal jeg bare bruge dagen på at slappe af og ligge i teltet og læse en bog, konstaterer han.

Som nævnt kommer de næste par dage også til at foregå i det østjyske for ekstrem-SUP'eren. Lørdag går turen fra Bønnerup Strand til Grenå, søndag fra Grenå til Sletterhage og mandag hedder ruten Sletterhage-Skødshoved-Egå Marina-Aarhus.

Du kan følge Casper Steinfath "live" ved at trykke her.


Klim Strand Camping

Rekordår for nordjyske campingpladser: Peter lå i telt, og Ole lå i campingvogn

markbrand 1

Rygende travlt beredskab: Ni høst-brande på én dag

20190615-203153-L-4330x3201ma

play Høje temperaturer fortsætter: Tordenvejr kan ramme Nordjylland

preben bang

play Folketingsmedlem anbefaler HK at slæbe sure kunder i retten

Klim Strand Camping

Rekordår for nordjyske campingpladser: Peter lå i telt, og Ole lå i campingvogn

markbrand 1

Rygende travlt beredskab: Ni høst-brande på én dag

20190615-203153-L-4330x3201ma

play Høje temperaturer fortsætter: Tordenvejr kan ramme Nordjylland

Til forsiden

Til forsiden