LIGE NU:

Dennis fik 15 brud i sit håndled: Tilbudt operation syv dage senere

Farsø Sygehus lod en mand fra Løgstør vente en uge på at blive opereret, selvom hans hånd var brækket 15 steder og et sted i albuen

- Selv stærke morfinpiller virker ikke så jeg har stort set ikke lukket et øje siden jeg faldt ned af transporten.

Sådan fortæller Dennis Viborg Pedersen, der til daglig arbejder som chauffør på en autotransporter. De stærke smerter, han kæmper med, da TV2 Nord møder ham og hans hustru Annika Viborg stammer fra et fald fra lastbilen et par dage forinden.

- Jeg støder fra med armen og brækker håndleddet - splitter det ad - og albuen også, fortæller Dennis Viborg Pedersen, der har sin gazeindpakkede højre arm til at hvile i en slynge om halsen.

Ulykken skete på Sjælland og på det lokale sygehus anbefalede man efterfølgende Dennis Viborg Pedersen at blive kørt hjem til Farsø, så han kunne blive opereret.

- Jeg fik den besked, at det var så alvorligt at jeg skulle opereres og skulle have sat nogle plader og noget ind i håndleddet, fortæller Dennis Viborg Pedersen, som videre forklarer at han fik besked om at operationen var af den akutte slags.

- Det var jeg glad for, for smerterne var ulidelige, fortæller Dennis Viborg Pedersen.

 
 
Foto: Stefan Kjærgaard

Akut operation = Operation en uge senere

Men hvad Dennis Viborg Pedersen forestiller sig en akuttid er, stemmer ikke overens med virkeligheden på sygehuset i Farsø. Herfra er beskeden, at Dennis Viborg Pedersen  må leve med smerterne i en uge, inden han kan blive opereret. Der er ikke tid på sygehuset.

Den besked begejstrer på ingen måde Dennis Viborg Pedersens hustru Annika, der ikke kan forstå hvordan man kan lade en mand, der har pådraget sig et kompliceret brud, gå med smerter så længe.

- Selvfølgelig er der nogle ting, der er mere akutte, men det er stadigvæk ikke godt nok med en uges ventetid. Jeg er bekymret for, at det gror forkert sammen og at hånden så skal brækkes op igen, Siger Annika Viborg og spørger videre:

- Og hvad nu, hvis Dennis får varige mén af det, så vi ikke kan forsørge os?

 
 
Foto: Stefan Kjærgaard

Fandt tid i Hjørring

Efter TV2 Nord onsdag gik ind i sagen, kontaktede Region Nordjylland Ægteparret Viborg. Der var fundet tid til at Dennis kunne blive opereret fredag i Hjørring - fem dage efter faldulykken.

Om det er fordi TV2 Nord gik ind i Dennis Viborg Pedersens sag eller om det er ægteparrets egne beklagelser over udsigten til en meget lang uge i smerter, kan ledelsen på Aalborg Universitetshospital ikke svare på.

- Man er blevet opmærksom på at, der var noget, vi kunne gøre her, og det var godt, siger Frank Skriver Mikkelsen, der er klinikchef på Aalborg Universitetshospiltal.

Ifølge ham kan operationer af brud på hænder, skuldre eller fødder godt indebære en ventetid på op mod en uge, men personligt ville klinikchefen også føle at en sådan ventetid, der inkluderer en utiltalende cocktail af morfin og stærke smerter, var hård:

- Det er meget forståeligt at man som patient synes, at det her burde gå meget hurtigere - det kan jeg sagtens forstå, siger klinikchefen

- Den aktuelle situation er ikke optimal og vi vil gerne gøre det hurtigere, men det er også en situation, hvor vi bliver nødt til at prioritere på operationsgangen.

- Det er dog klart, at hvis der er noget, der kan udgøre en risiko for førligheden hos en patient, så kommer de til nu og her, forsikrer Frank Skriver Mikkelsen, klinikchef på Aalborg Universitetshospital.

 

Havde 15 brud i håndleddet

Da Dennis Viborg Pedersen endelig kom på operationsbordet fredag, endte operationen med at trække ud, så den tilskadekomne chauffør var under kniven i mere end fire timer. Operationen klarlagde også omfanget af skaderne i håndleddet og der var hele 15 brud, der skulle rettes op på, ligesom der var et brud i Dennis Viborg Pedersens albue.

 
 
Foto: Stefan Kjærgaard

Efter operationen har lægerne fortalt, at der kan gå op mod tre måneder, før håndleddet og resten af hånden igen er fit for fight.

Se TV-indslaget her. 
japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

170521 Hjørring Revyen

play Hjørring Revyen er tilbage efter ufrivillig pause: - Det er jo en forløsning

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Til forsiden

Til forsiden