Drengestreger med en lighter satte efterskole i brand

Drengestreger og brandbar væske er en farlig kombination, og det var det, der var skyld i branden på Farsø Efterskole mandag.

Nordjyllands Politi har nu undersøgt årsagen til mandagens brand på Farsø Efterskole, hvor en bygning med fire værelser til otte elever er blevet ødelagt i branden. 

- Det viser sig at være nogle drengestreger, der har medført, at der gik ild i det dernede. Det var selvfølgelig ikke bevidst, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Poul Fastergaard. 

På værelset er der blevet opbevaret noget brandbar væske. Samtidig har de unge mænd leget med en lighter og lavet store flammer, hvorefter en af eleverne har tabt lighteren ned på gulvet, hvor der så er tændt ild. 

- Heldigvis er der ikke sket andet end materiel skade, og det er ikke bevidst, det er sket. Men det er ikke særlig hensigtsmæssigt, siger Poul Fastergaard. 

Skolens forstander er ærgerlig over situationen, men bekræfter også, at det ikke var gjort med overlæg.

- Vi har mange skønne elever her på Farsø Efterskole, og nogle af dem gjorde i går noget, som de er mega kede af. De fik lavet en stor dumhed, som gjorde, at der kom ild her, og det snakker vi selvfølgelig med dem og deres forældre om, siger forstander Anette Smed.

Nordjyllands Politi oplyser, at drengene sigtes efter beredskabsloven, og ellers er det skolens opgave at tage hånd om, hvad der skal ske.

Ifølge Anette Smed er der tirsdag medarbejdermøde, hvor de ansatte skal finde ud af, hvad der skal ske der fra. Skolen har haft psykolog ude til eleverne og er nu ved at finde ud af, hvor de otte elever, som boede i den brændte bygning, skal bo.


Seneste nyt

fra Nordjylland