LIGE NU:

Lader kreativiteten flyde: Børn leverer vægmaleri til deres skole

En kunstnerisk workshop inspirerer børn til at være kreative. Målet er, at børn skal se andre børns kunst.

Aalestrup Skole i Vesthimmerlands Kommune bliver snart et kunstværk rigere. Og kunstnerne bag er skolens egne sjetteklasser, som til en workshop på Kunsten i Aalborg har været kreative sammen med billedkunstner Sara Trier.

Isabella Vinter, der går i 6.B, er en af de elever, der folder sig ud på det store fælles-kunstværk. Hendes bidrag er et billede af hende selv sammen med sin hest.

- Det er min interesse, så jeg går meget op i at male det så godt som muligt, forklarer Isabella Vinter.

 
 
Foto: Mette Kristensen

Børn Maler Stort

Det store vægmaleri skal op at hænge på Aalestrup Skole, og det er faktisk hele pointen med projektet fra Kunsten, der hedder "Børn Maler Stort"

- Det allervigtigste er, at børnene skal præge de steder, hvor de går, forklarer Sara Trier og fortsætter:

- Man skal se deres udtryk på vægge, mure og hegn i stedet for at det er professionelle kunstnere, plakater eller andre ting. Børnenes udtryk fortjener at komme op.

Presser børnene lidt

Sammen med sin kunstnerkollega Ada Ortega Camara rejser Sara Trier rundt i hele landet og afholder deres workshops hvor de hjælper børn i alle aldre med at slippe kreativiteten løs i stort format.

- De kan hjælpe med nogle ting, man ikke lige havde tænkt på. Nogle detaljer, man ikke selv kunne komme frem til, lyder det fra Isabella Vinter mens hun arbejder på klassens vægmaleri, der efterhånden tager form.

Børn kan ellers godt, selvom de har evner, godt holde lidt igen, forklarer Sara Trier:

- Jo ældre børn bliver, jo mere følsomme og tilbageholdende kan de være, så vi presser dem faktisk lidt. Et tidspres kan faktisk være en god idé og det hjælper dem. De ender altid med at blive rigtig stolte af det, de har lavet, lyder det fra Sara Trier.

 
 
Foto: Mette Kristensen