Naboer siger nej til byggeri på fire etager: - De kan se direkte ned i min have

For højt og for stort, lyder klagerne over et markant byggeri midt i Aars. Både naboer, den lokale skole og en børnehave vender tomlen nedad.

Planerne for et nyt byudviklingsprojekt i Aars er ambitiøse. I alt vil den lokale investor Finn Hovalt Mathiesen opføre 34 nye boliger samlet i fire etager omkring byens vandtårn.

Men mange i byen frygter, at byggeriet bliver for stort og for højt til et villakvarter. Blandt andre Jesper Christensen, der har udsigt til at blive nærmeste nabo.

- Der er lagt op til et byggeri i 12 meters højde på den anden side af min hæk. De kommer til at kunne kigge direkte ned i min have, og det tror jeg ikke, der er mange, der vil bryde sig om, siger han.

quote Jeg håber, hele projektet bliver annulleret

Jesper Christensen, nabo

Foreløbigt har flere end 100 borgere og institutioner afgivet høringssvar mod byggeriet.  Ifølge naboerne, der har organiseret modstand mod planerne, er Vesthimmerlands Kommune alt for ivrige efter at komme bygherren i møde.

Det afviser formanden for kommunens tekniske udvalg, Allan Ritter (K).

- Jeg forstår godt, at noboerne er bekymrede, men det er vigtigt for mig at sige, at vi som udvalg ikke besluttet noget som helst i den her proces, men afventer hvad der kommer ind af høringssvar, og så behandler vi sagen politisk ud fra det, siger han.

Børnehave er også imod

Som en del af projektet, er det planen at nedrive tre huse og inddrage et stykke af en sti for at gøre den til en del af en trafikeret vej. Det har fået blandt andre Børnehaven Troldehøjen til at gøre indsigelse:

- Vi har et rigtigt godt stisystem gennem hele kvarteret til både Østermarksskolen og børnehaven, og vi vil godt nok blive kede af, hvis der skal til at køre biler lige her. Vi er nødt til at sætte foden ned, for det er børnenes trafiksikkerhed, der er på spil, siger Joan Jakobsen, leder af Børnehaven Troldehøjen Aars.

Ifølge Vesthimmerlands Kommune kommer et eventuelt nybyggeri omkring vandtårnet ikke til at gå på akkord med trafiksikkerheden. Allan Ritter lover, at politikerne vil lytte til alle høringssvar, der kommer ind.

- Høringssvarene kan enten betyde, at vi ikke vil tillade projektet – eller at vi rykker det i den ene eller anden retning, så både bygherre og naboer kan leve med resultatet. Som politikere er vi netop sat i verden for at lytte til borgerne – og det må vi aldrig glemme, siger han.

Skal ske med omtanke

TV2 Nord har talt med idémanden bag projektet, Finn Hovalt Mathisen. Han har ingen kommentarer, så længe der er en høringsfase i gang, og sagen bliver behandlet politisk.

Nærmeste nabo, Jesper Christensen lægger til gengæld ikke skjul på sit synspunkt:

- Jeg håber, hele projektet bliver annulleret. Det er ikke, fordi vi vil bremse fremskridtet og kæmpe imod kommunens visioner om byfortætning. Jeg synes bare, det skal ske med hovedet på halsen og ikke under armen, siger Jesper Christensen.

Projektet er i høring til den 9. december, og derefter begynder den politiske behandling af sagen i Vesthimmerlands Kommune.

Hør mere om hele sagen i indslaget her:


Seneste nyt

fra Nordjylland